Focar imens de coronavirus la un Centru de reabilitare neuropsihiatrică din Alba, unde sunt peste 120 de cazuri de infectare

Focar imens de coronavirus la un Centru de reabilitare neuropsihiatrică din Alba, unde sunt peste 120 de cazuri de infectare

FOTO Mediafax

Un focar de infectare cu noul coronavirus este raportat la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică de la Galda de Jos, judeţul Alba, unde au fost confirmate 103 cazuri în rândul beneficiarilor şi 18 în rândul angajaţilor. Inspectorii sanitari vor face un control la centru, pentru a vedea cum s-a ajuns să se infecteze atât de multe persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că acolo au fost testaţi 179 de asistaţi şi 171 de membri ai personalului.
 
"Dintre cei asistaţi avem 103 cazuri pozitive şi dintre personal avem 18 cazuri pozitive. Totodată, în paralel cu ancheta epidemiologicvă pe care colegii o realizează, am dispus şi efectuarea unei anchete a inspectorilor sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la această nenorocire, aş spune, pentru că nu este normal ca după 7 luni de muncă să avem un astfel de focar, de o asemenea magnitudine", a afirmat Sinea.
 
Dintre persoanele confirmate, sunt două persoane internate, iar toţi bolnavii sunt monitorizaţi medical. Până acum s-au înregistrat două decese, în rândul beneficiarilor.
 
Sinea a spus că vor fi verificate respectarea procedurilor de lucru în centru şi folosirea materialelor de protecţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările