Dependent de jocuri de noroc şi droguri la 26 de ani. Cum şi-a distrus viaţa un tânăr, condamnat la închisoare

Dependent de jocuri de noroc şi droguri la 26 de ani. Cum şi-a distrus viaţa un tânăr, condamnat la închisoare

Bărbatul juca toţi banii în cazinouri. Foto Pixabay

Un tânăr în vârstă de 26 de ani din Alba Iulia, dependent de jocuri de noroc şi substanţe halucinogene, încearcă să scape de o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu executare pentru trei infracţiuni: tâlhărie, furt calificat şi operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hotărârea de condamnare a fost pronunţată de Tribunalul Alba pe 25 noiembrie 2021, iar joi, 27 ianuarie 2022, procesul a început în a doua fază la Curtea de Apel Alba. 
 
Faptele de care este acuzat tânărul (Daniel T.) au avut loc în luna mai 2021. Astfel, în noaptea de 21/22 mai 2021, profitând de faptul că a găsit o poartă neasigurată la un imobil din Bărăbanţ, a intrat în curte, unde dintr-un autoturism a sustras un portmoneu în care se aflau suma de 200 de euro şi un card bancar. Folosindu-se de condul PIN pe care l-a găsit tot în portmoneu a retras de la ATM suma de 5.000 lei.
 
Proprietarul maşinii l-a bănuit de la început pe tânăr că ar fi autorul furtului, având în veder că era prieten de familie şi ştia că se ocupă cu ”astfel de lucruri”. L-a găsit pe acesta la o sală de jocuri de noroc unde a recunoscut, în final, faptele şi a promis că va returna banii. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, victima a depus plângere la poliţie.
 
Peste câteva zile de la momentului furtului, în dimineaţa zilei de 24 mai 2021, bărbatul a sustras dintr-o casă de marcat a unui cazinou suma de 1.200 lei, iar pentru a-si asigura scăparea a exercitat acte de violenţă asupra unei tinere care lucre ca şi operator în sala de jocuri. Femeia le-a declarat poliţiştilor că, la un moment dat, a ieşit să fumeze o ţigară, timp în care a auzit un zgomot ciudat şi intrând în local a constatat că după tejghea se afla persoana de sex masculin care căuta în sertarul cu bani, ocazie cu care a intrat după tejghea pentru a-l opri.
 
În acel moment acesta a împins-o şi s-a dezechilibrat, lovindu-se de vitrina frigorifică din spatele său. Totodată, persoana vătămată le-a relatat organelor de poliţie că în timp ce o împingea, persoana de sex masculin i-a spus ”că îi dă cuţit, să se dea la o parte”. Tâlhăria a fost confirmată de imaginile surprinse de camerele de surpaveghere.
 
”Inculpatul a recunoscut comiterea infracţiunii reţinute în sarcina sa, din declaraţia sa reieşind că este inclusiv consumator de droguri: amfetamină, extasy, ”cristale”. Cu privire la acest ultim aspect şi din declaraţiile tatălui inculpatului, ale soţiei, cât şi ale martorului (…), verişor al inculpatului, reiese că acesta are probleme cu alcoolul, drogurile şi jocurile de noroc. (…) a menţionat, totodată, că inculpatul doarme uneori şi la domiciliul său, când se ceartă cu soţia din cauza alcoolului şi a jocurilor de noroc şi că uneori foloseşte maşina sa, fără acordul său. Totodată, a precizat că la comiterea infracţiunii de tâlhărie a purtat hainele sale”, se manţionează în rechizitoriul Parchetului. 
 
Acuzatul este recidivist, acesta fiind condamnat în 2020 la pedeapsa închisorii de 2 ani, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 ani, tot pentru tâlhărie calificată. 
 
În afară de pedeapsa în regim de detenţie, tânărul din Alba Iulia s-a mai ales cu o interdicţie de a intra în orice sală de jocuri, cazinou, agenţie de pariuri, club de poker sau orice spaţiu în care se desfăşoară astfel de activităţi, pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei.
 

Vă mai recomandăm:

 

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările