Scrisoarea unui deţinut îndrăgostit de psihologul închisorii: „O să plăteşti scump, frumoasă cu chip de zână!“

Scrisoarea unui deţinut îndrăgostit de psihologul închisorii: „O să plăteşti scump, frumoasă cu chip de zână!“

Un deţinut închis la Penitenciarul din Miercurea Ciuc s-a îndrăgostit de psiholoaga închisorii şi a sfârşit prin a-i trimite acesteia scrisori de ameninţare cu moartea, la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea a avut loc în august 2016, în Penitenciarul Miercurea Ciuc, iar urmarea a fost un nou dosar penal încheiat cu o condamnare la 3 ani şi 7 luni de închisoare, decisă în februarie 2019 de un complet al Judecătoriei Aiud. Kalusi Robert are 34 de ani şi este un infractor notoriu, recidivist.
 
În timp ce se afla la închisoarea din Miecurea Ciuc, unde executa o pedeapsă de 7 ani de închisoare, acesta a beneficiat de cinci şedinţe de consiliere psihologică determinate de faptul că ar fi exprimat formal tendinţe de suicid şi violenţă cu alţi deţinuţi. În realitate acesta avea alt scop în cadrul acestor consilieri şi anume acela de a se afla în prezenţa persoanei psihologului unităţii, de care se simţea ataşat.
 
De altfel, la una dintre şedinţele de consiliere, deţinutul a înmânat femeii o scrisoare de dragoste în care îşi exprima sentimente de afecţiunea faţă de ea. Psihologul a informat, imediat, conducerea unităţii, apreciind că acesta ar putea prezenta un risc pentru siguranţa penitenciarului. ”Simţindu-se rănit în propriile sentimente, prin faptul că persoana vătămată a pus la dispoziţia conducerii înscrisurile olografe pe care le-a considerat file din jurnalul propriu, inculpatul a considerat că persoana vătămată a săvârşit infracţiunea de abuz în serviciu şi divulgarea secretului profesional şi a formulat  plângere penală împotriva persoanei vătămate pentru cele două infracţiuni”, se precizează în dispozitivul deciziei de la Judecătoria Aiud. A fost constituit un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Miercurea Ciuc, închis, ulterior, din lipsă de probe. În noimebrie 2016, Kalusi Robert a fost eliberat condiţionat, dar a revenit la închisoare în mai 2017, fiind condamnat de instanţele din Alba la o altă pedeapsă cu închisoarea, de 5 luni plus un rest de 907 zile din cea anterioară. 
 
Ulterior, în calitate de ”persoană vătămată” a avut posibilitatea să studieze dosarul, lucru care s-a întâmplat în luna iunie 2017, şi să afle, astfel, adresa de domiciliu a psihologului de la Penitenciarul Miecurea Ciuc. Între timp, în august 2017 a devenit definitivă o altă pedeapsă, de 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru furt şi distrugere. Aflat în Penitenciarul Aiud a trimis pe adresa de domiciliu a femeii, în septembrie 2017, două scrisori prin care o ameninţa cu moartea, desfigurarea, hărţuirea sa, incendierea locuinţei, autoturismului şi a tuturor bunurilor pentru că a predat conducerii penitenciarului scrisoarea de dragoste pe care i-a înmânat-o. 
 
De la acest moment au intrat pe fir şi procurorii, care i-au deschis un nou dosar penal pentru ultraj, răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei şi influenţarea declaraţiilor. La momentul respectiv a negat orice legătură cu cele două scrisori. În ianuarie 2018, a decis să îi trimită psihologului o altă scrisoare de dragoste, iar peste doar două săptămâni de la acest moment a revenit cu o nouă scrisoare de ameninţare. În primele două scrisori inculpatul şi-a menţionat numele şi prenumele, ca expeditor, iar în ultimele două nu şi-a mai scris propriul nume ci un nume imaginar ”Zambo Jimmy”, motivul fiind faptul că aflase deja că este suspect în dosarul penal. 
 
Ultima scrisoarea a fost şi cea mai dură şi cuprinde formulări de genul următor: ”te voi hărţui toată viaţa”, ”o să plăteşti scump frumoasă cu chip de zână nu te las până nu te distrug până te văd îngenuncheată şi îţi plângi de mila ta şi de soarta ta”, ”am rezolvat printr-o persoană care te cunoaşte să te aştepte în faţa scării cu un recipient plin cu acid de baterie şi îţi va distruge acel chip de zână şi îţi va arunca direct pe faţă şi vei fi distrusă”, ”te distrug fată îţi garantez că până ies vei fi desfigurată”, ”o sa trăiesc să mă răzbun”, ”îţi voi nenorocii familia”, ”vei fi ruinată apoi tu şi ceilalţi dragi veţi merge în sicriu”, ”te voi vâna oricât va trebui şi imposibil să nu prind prada, apoi te voi jumuli de viu”.
 
În final, bărbatul a recunoscut că a fost autorul scrisorilor, anchetatorii dispunând şi realizarea unei expertize grafologice. În final, la pedeapsa de 3 ani şi 7 luni de închisoare a fost adăugat şi un rest de 1.752 de zile rămase de executat din condamnările anterioare. De asemenea, Kalusi Robert nu are voie să comunice cu persoana vătămată şi cu membrii familiei sau să se apropie de aceştia timp de 5 ani de la eliberarea din închisoare. Condamnatul a contestat decizia la Curtea de Apel, instanţă care va discuta cazul în 23 martie 2019.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: