Cum se face check-in-ul online, procedura care scuteşte călătorul de stres suplimentar în călătoria cu avionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Check-in-ul online permite un acces mult mai facil în avion, pentru călătorie
Check-in-ul online permite un acces mult mai facil în avion, pentru călătorie

Procedura de check-in online este foarte simplă şi, în acelaşi timp, eficientă şi utilă pentru orice pasager. Motivul este reprezentat de faptul că uşurează foarte mult orice călătorie cu avionul.

Înainte de plecarea într-o călătorie cu avionul, orice compania aeriană solicită pasagerilor să ajungă la aeroport cu 2 sau chiar 3 ore înainte, pentru a se îndeplini toate formalităţile. Check-in-ul este o astfel de formalitate care poate fi parcursă uşor dacă se face online. În plus, dacă există doar un bagaj de mână şi check-in-ul este deja realizat online, călătorul se poate îndrepta liniştit spre punctul de verificare al documentelor. 

Check-in-ul online economiseşte timp, făcând că experienţă  în aeroport să devină mai plăcută. Pentru a se face întreaga procedură online se accesează site-ul companiei aeriene (în cazul în care itinerariul este efectuat de mai multe companii aeriene, trebuie accesat site-ul companiei pe stocul căreia s-a emis biletul de avion) şi se caută secţiunea “Check-in online”. În funcţie de compania aeriană cu  se zboară trebuie compeltate  o serie de câmpuri obligatorii, care cuprind în general: 

Date care ţin de călătorie: destinaţia de plecare şi sosire. 

Numărul de rezervare (booking refference) sau numărul biletului de avion (ticket number – o serie de 13 sau 14 cifre care apare pe bilet) sau, în cazul anumitor companii aeriene, numărul de călător frecvent (frequent flyer). 

Numele tău (fie numele complet, pe care s-a făcut rezervarea sau doar numele de familie, după caz). În unele cazuri, ţi se poate cere şi adresă de mail. 

Datele personale de identificare (data naşterii, cetăţenie, sex, seria actului cu care se călătoreşte, data emiterii, data expirării) – aceste informaţii solicitate diferă de la companie la companie (unele companii nu solicita aceste informaţii deloc). 

În cursul procedurii de check-in online există posibiliattea, la unele companii aeriene, de a se modifica locul în avion o singură data. Acesta poate fi rezervat de alt pasager, dar unele companii aeriene de linie, cum este Tarom de exemplu, permite călătorilor să îşi modifice locul cu ajutorul unui simplu buton. 

   

Procedura de check-in online se finalizează cu tipărirea sau salvarea pe telefon/ tabletă a tichetului de îmbarcare (boarding pass) ce conţine pe el toate datele. În cazul tipăririi, trebuie ca fiecare pagină a boarding pass-ului să fie pe câte o coală separată şi nu faţă/verso. Acest Boarding Pass este documentul care permite parcurgea călătoriei fără nicio problemă. Dacă nu există bagaj de cală şi este realizată procedura de check-in online, călătorul poate merge direct la zona de control paşapoarte şi securitate şi apoi la poarta de îmbarcare. Pentru bagajul de cală, mai trebuie făcută o oprire scurtă pentru a-l preda la ghişeele corespunzătoare. 

Check-in-ul online se mai poate face în orice aeroport, gratuit la aparatul special destinat acestui lucru sau contra-cost/gratis la ghişeu în funcţie de companie.

Citiţi şi:

Tratament revoluţionar pentru cancer, disponibil oficial şi în România. Ce este şi cum funcţionează imuno-oncologia

Liceanul care a stat închis opt ani în temniţele comuniste. A aşteptat degeaba americanii care să salveze România de bolşevici

„Am stors bacşişul şi am stârpit corupţia“. Discursul lui Maniu din 1936, rostit pentru alegătorii de la Vinţu de Jos

 

Cetatea uitată de lângă Alba Iulia: pentru construcţia ei a fost donat un deal acum 700 de ani

Business de familie, cu lavandă, salvie şi gălbenele: cât au investit şi ce profit au

Care sunt obligaţiile poliţistului rutier faţă de şoferul oprit. „Agentul constatator nu este obligat să prezinte vreun act“

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite