Crima odioasă de la Lunca Mureşului: fostul primar a fost înjunghiat de 20 ori. Principalul suspect rămâne în arest

Crima odioasă de la Lunca Mureşului: fostul primar a fost înjunghiat de 20 ori. Principalul suspect rămâne în arest

Barsony Gligor rămâne în arest preventiv

Principalul suspect în uciderea fostului primar din Lunca Mureşului rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia inculpatului Barsony Gligor la decizia Tribunalului Alba. Ioan Rusu a fost omorât cu 20 de lovituri de cuţit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Barsony Gligor (58 de ani) a contestat decizia Tribunalului Alba privind măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia inculpatului şi a decis că bărbatul rămâne în arest preventiv. 

Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Barsony Gligor împotriva Încheierii penale nr.193/2016 pron. de Tribunalul Alba. Obligă inculpatul să plătească suma de 100 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 130 de lei, va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 14.12.2016”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Bărbatul din Câmpia Turzii este principalul suspect în dosarul de omor în care este victimă fostul primar din Lunca Mureşului, Ioan Rusu. Pe parcursul derulării anchetei ies la iveală alte detalii şocante. Potrivit purtătorului de cuvât al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Stelian Cioca, fostul primar în vârstă de 64 de ani a fost omorât cu 18 lovituri de cuţit. Acesta a fost înjunghiat în mai multe părţi ale corpului: cap, gât, palme, abdomen şi un picior. 

Zona în care a fost descoperit cadavrul victimei

Numărul foarte mare al rănilor audus la moartea victimei. Între cei doi a avut loc cu certitudine o luptă corp la corp, dar fostul primar a căzut sub ploaia de lovituri cu cuţitul. Atacatorul s-a murdărit cu sângele victimei şi a aruncat o haină de pe el în câmp la o distanţă de aproximativ 1 kilometru de locul crimei. Această greşeală a fost fatală pentru ucigaş. Anchetatorii au prelvat probe ADN şi au constat că este vorba despre sângele victimei. De asemenea, au stabilit cu certitudine, tot pe baza ADN-ului, că haina respectivă a aparţinut şi a fost purtată de atacator. Echipa de anchetă nu a reuşit să determine mobilul crimei pentru că suspectul refuză să colaboreze. Barsony Gligor nu a dat nicio declaraţie, nici la Parchet şi nici în faţa judecătorilor. De asemenea, nu a fost găsit nici cuţitul cu care a fost omorât Ioan Rusu.

Inculpatul Barsony Gligor este recidivist, acesta fiind condamnat ultima dată, în 2013, la 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi violare de domiciliu. Bărbatul a avut mai multe condamnări, fiind închis în total 25 de ani, pentru mai multe infracţiuni cu violenţă, între care şi viol. Bărbatul a violat-o pe diriginta sa în perioada cât era la şcoală, la liceu. Barsony Gligor făcea parte dintr-o reţea de romi in zona oraşului Cîmpia Turzii specializată în înşelăciuni cu lucrări din domeniul construcţiilor de acoperişuri, care a dat ”ţepe” în mai multe oraşe din Transilvania.

Ioan Rusu a fost ucis în 26 noiembrie 2016 şi a fost găsit decedat cu gâtul tăiat în dimineaţa zilei de 27 noiembrie lângă maşina personală, un autoturism Dacia Duster. Apropiaţii îl descriu ca o persoană sociabilă, cu mulţi prieteni, care a ajutat pe oricine ori de câte ori a avut ocazia. Fostul primar era inginer şi avea un doctorat în domeniul agriculturii. După ce a plecat de la conducerea primăriei s-a ocupat de cultivarea pământului, Ioan Rusu fiind şi preşedintele asociaţiei cultivatorilor de sfeclă de zahăr din Alba. Victima a plecat de acasă de sâmbătă după-amiază (26 noiembrie) pentru a duce o sumă de bani la cineva. Nu a mai ajuns la destinaţie şi nici nu a revenit acasă, motiv pentru care soţia acestuia a anunţat poliţia. A fost găsit la ora 04.00, la marginea satului, decedat, în şezut, lângă maşina personală. 

Zona în care a fost găsit cadavrul bărbatului, este un drum la marginea comunei, la mică depărtare de dispensarul din localitate, cale de acces către o moară, cu activitate doar vinerea, într-un câmp. În comună nu sunt camere de luat vederi, situaţie care ar fi uşurat mult munca anchetatorilor. Ioan Rusu a fost primar al comunei în perioadele 2000 - 2008 şi 2012 - 2016. A candidat şi a câştigat ca şi reprezentant al PSD. În 2016, Ioan Rusu nu a mai candidat la funcţia de primar. El era consilier local din partea PSD.

Citiţi şi:

 

Ucigaşul fostului primar din Lunca Mureşului, arestat preventiv. Inculpatul a stat închis 25 de ani şi a fost identificat prin probe ADN

 

A fost prins criminalul fostului primar din comuna Lunca Mureşului, omorât cu opt lovituri de cuţit

 

Crimă din gelozie, una din pistele luate în calcul în cazul uciderii fostului primar din Alba

 

Audieri maraton în cazul uciderii fostului primar din Alba. Autopsia a stabilit moarte violentă cu 8 lovituri de cuţit

 

 

Fostul primar al comunei Lunca Mureşului din Alba, găsit mort cu gâtul tăiat lângă maşina personală

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările