Maramureşul, în topul destinaţiilor recomandate de National Geographic pentru 2015

Maramureşul, în
topul destinaţiilor recomandate de National Geographic pentru 2015

Maramuresul in topul destinatiilor recomandate pentru 2015 FOTO: nationalgeographic.com, Kathleen Laraia McLaughlin

Editorii revistei National Geographic Traveler au inclus recent Maramureşul între cele mai frumoase 20 de destinaţii care merită vizitate în 2015. Jurnaliştii americani laudă celebrele biserici şi porţi ale gospodăriilor maramureşene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În ţara istorică a Maramureşului, dealurile sunt pline de viaţă şi cărările uitate de lume nu se mai găsesc niciunde în Europa. «Vacilor mele nu le place iarba tăiată cu maşina, preferă gustul prosapăt al ierbii rupte cu mâna», povesteşte Ion Pop în timp ce adună iarbă de pajiştea sa din apropierea satului Botiza. Splendoarea nu este doar în iarbă. În acest colţ retras din nord-vestul României, la 300 de mile de Bucureşti, anotimpurile, vremea şi tradiţiile dictează ritmul de viaţă“, începe descrierea acestei destinaţii turistice recomandate de National Geographic Traveler.

Editorii publicaţiei spun că viaţa în Maramureş este neschimbată de sute de ani, cu o singură excepţie: au apărut piste pentru biciclete, pentru ca turiştii să poată explora în tihnă această regiune.

„Maramureşul este o lume din lemn. Uneltele agricole sunt din lemn, iar porţile din lemn, cioplite cu motive seculare, formează intrări fastuoase în curţile modeste din jurul unor case cu acoperişuri de lemn, în pante abrupte“, continuă descrierea din revista americană. Cimitirul Vesel este, de asemenea, menionat în articol.

Editorii publicaţiei oferă şi câteva recomandări de călătorie. Astfel, cea mai bună perioadă pentru a vă bucura de florile sălbatice este mai-iunie, cea mai bună perioadă pentru drumeţii este iulie-septembrie, iar septembrie este luna dedicată festivalurilor recoltei, precum Festivalul Castanelor (Baia Mare), Festivalul Cepei (Asuaju de Sus) şi Toamna în Chioar (Remetea Chioarului).

Pensiunile mici, de familie, sunt locuri perfecte de cazare în Maramureş, iar palinca şi ciorba de burtă nu trebuie să lipsească din meniul de călătorie, mai scrie National Geographic Traveler, care face şi câteva recomandări de pensiuni, hoteluri şi restaurante, portaluri de informare pentru turişti, cărţi care trebuie citite pentru a cunoaşte mai bine România, precum şi suveniruri ce pot fi cumpărate din Maramureş. „Petreceţi o noapte senină în satul Breb şi bucuraţi-vă de cea mai frumoasă imagine cu Calea Lactee pe care aţi putea să o vedeţi vreodată“, srecomandă autorul articolului.

Insula Corsica, Oklahoma City, Tunis, Taiwam şi Mont St. Michel se numără, de asemenea, printre destinaţiile recomandate de editorii publicaţiei de călătorii. Insulele Faroe au fost alegerea cititorilor revistei pentru anul 2015.

Citeşte şi:

VIDEO Transilvania, un fel de Scandinavia de basm, dar mai ieftină: reclama de Crăciun în care comuna Biertan apare în „rol“ de tărâm nordic

„The Huffington Post“: „Bucureştiul îşi merită numele de Micul Paris“

FOTO Un oraş din România, în topul destinaţiilor turistice de lux la preţuri modice

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările