Un selfie cu gorile a devenit viral. Cum „au pozat“ animalele FOTO

Un selfie cu gorile a devenit viral. Cum „au pozat“ animalele FOTO

Un selfie cu gorile, postat de paznicul „orfelinatului gorilelor“ din Parcul Naţional Virunga, Congo, a devenit viral pe reţelele sociale datorită poziţiei amuzante a animalelor care au apărut în imagine.

Un selfie făcut de un paznic de la Parcul Naţional Virunga, din Congo, în care s-a fotografiat cu două gorile ce au pozat relaxate, a devenit viral în mediul online. 
 
În imaginea pe care a postat-o pe Facebook alături de descrierea ironică „O altă zi la birou“, paznicul apare lângă două gorile pe care le-a salvat când erau pui, după ce braconierii le-au ucis părinţii, potrivit BBC.
 
Directorul adjunct al parcului a declarat că gorilele au învăţat să imite comportamentul îngrijitorilor şi aşa se explică imaginea inedită surprinsă cu ele. „Gorilele cred că aceşti îngrijitori sunt părinţii lor“, a mai mărturisit directorul, spunând că părinţii animalelor au fost ucişi de braconieri în iulie 2007, când gorilele aveau doar două, respectiv patru luni.
 
„Învaţă să stea în două picioare, ca oamenii, pe care încearcă să îi imite. Însă asta nu se întâmplă în mod normal. Am fost foarte surprins să văd asta. Oricum, e extrem de amuzant. E ciudat să vezi cum o gorilă poate imita oamenii şi să stea în picioare“, a adăugat directorul parcului din Congo.
 
FOTO Facebook Mathieu Shamavu
 
Cele două animale au fost descoperite în iulie 2007, când mamele lor au fost ucise. De atunci, gorilele trăiesc alături de îngrijitori în parcul naţional Virunga. Astfel, cele două au ajuns să imite gesturile celor pe care îi consideră părinţi. Însă, acest comportament nu este „normal“, au mai adăugat reprezentanţii parcului.
 
De joi, ziua în care imaginea a fost postată, şi până sâmbătă, 20 aprilie, peste 17 mii de oameni au reacţionat la aceasta, în timp ce alţi 20 de mii au distribuit-o, scrie The Independent.
 
„Selfie-ul anului, fără îndoială!“, a afirmat Yvonne Ndege, fost jurnalist BBC.
 
Peste 600 de ofiţeri se află zilnic printre gorile, având în vedere că animalele au avut de suferit enorm în urma războiului armat din ultimii 20 de ani.
 
„Aceşti oameni extraordinari trec prin antrenamente intense şi îşi riscă vieţile zilnic pentru a păstra în siguranţă viaţa sălbatică din acest parc natural, inclusiv ultimele exemplare de gorile de munte, specie aflată pe cale de dispariţie“, scrie pe site-ul parcului natural.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: