STUDIU Ce cadouri îşi doresc românii de Crăciun

STUDIU
Ce cadouri îşi doresc românii de Crăciun

Românilor le place să ofere cadouri celor dragi FOTO: Shutterstock

De Sărbători, românii vor să dăruiască celor apropiaţi cadouri mai degrabă decât să primească, arată un studiu realizat de compania Reveal Marketing Research.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Cercetarea, realizată pe un eşantion de 1.000 de persoane din mediul urban, a scos la iveală faptul că 3 din 4 români ar prefera să dăruiască celor dragi cadouri, decât să primească. Iar când vine vorba să ofere cadouri, bărbaţii se gândesc în primul rând la jucării pentru copii (42.7%), în timp ce femeile, într-un procent destul de ridicat, de 49.6%, aleg să dăruiască haine de damă. Totuşi, femeile mai dăruiesc jucării pentru copii, haine bărbăteşti, decoraţiuni pentru casă şi bijuterii. Iar în lista de cadouri a bărbaţilor se mai regăsesc: haine de damă, haine bărbăteşti, electronice, accesorii personale, se precizează în comunicatul remis de Reveal Marketing Research.
 
De partea celaltă, dacă ar primi cadouri, femeile şi-ar dori haine (19.6%) şi bijuterii (15.4%). Bărbaţii, în schimb, preferă produsele electronice (38.4%).
 
Bărbaţii, mai generoşi decât femeile
 
La întrebarea „Cu aproximaţie, pentru câte persoane veţi cumpăra cadouri anul acesta?“, analiza dezvoltată de Reveal Marketing a arătat că românii vor cumpăra în medie 5 cadouri anul acesta. „Un nou rezultat interesant al analizei este că bărbaţii au apreciat că vor fi mai generoşi decât anul trecut în ceea ce priveşte banii cheltuiţi pe cadourile de sărbători. Femeile însă consideră că anul acesta vor cheltui mai puţin pe cadouri decât în 2011“, se mai arată în comunicat.
 
Cât priveşte aşteptările românilor cu privire la persoana care le va oferi cel mai frumos cadou, bărbaţii (62.5%) au previzionat că partenera de viaţă va fi această persoană, în timp ce femeile (32.3%) au apreciat că cel mai frumos dar va veni de la copiii lor.
 
Potrivit studiului, dacă ar avea 100 de euro disponibili pentru un singur cadou, bărbaţii (49%) ar alege să îl ofere soţiei sau iubitei, în timp ce femeile (56.1%) s-ar gândi să îşi bucure copilul sau copiii.
 
„La nivel de comportament de consum în perioada Crăciunului, studiul Reveal Marketing Research relevă un aspect important: ne dorim, iată, să dăruim celor dragi cadouri, mai mult decât să primim, iar românii abia aşteaptă să îi bucure pe cei dragi de sărbători. Vor să cheltuiască mai mulţi bani pe daruri, dar se gândesc să îşi cumpere şi personal ceva care să le placă“, a spus Marius Luican, general manager Reveal Marketing Research. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: