Paşii unei demachieri ca la carte

Paşii unei demachieri ca la carte

Nu toate apele micelare au aceeaşi formulă, aşa că e posibil ca un anumit produs să ţi se potrivească mai bine sau nu.

Un ten frumos, fără imperfecţiuni, se păstrează cu o rutină de îngrijire adecvată. Demachierea este un pas esenţial, fie că foloseşti sau nu machiaj, pentru ca pielea să rămână luminoasă şi tânără cât mai mult timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă eşti tentată să crezi că obiceiul de a demachia pielea se aplică doar în cazul în care foloseşti farduri sau fond de ten, află ca faţa are nevoie de o curăţare în profunzime în orice situaţie.

Praful şi impurităţile de peste zi, dar şi uleiurile naturale secretate în timpul nopţii, încarcă porii şi duc treptat la un aspect tern, de piele obosită, precum şi la formarea ridurilor. O demachiere corectă se realizează astfel: 1. Demachiezi. 2.Aplici loţiunea tonică 3. Hidratezi.

Cum alegi produsele de curăţare potrivite

În funcţie de tipul de ten, alege demachiantul care ţi se potriveşte. O formulă prea blândă nu va curăţa în profunzime un ten gras, în timp ce unele produse pot fi prea agresive pentru pielea sensibilă.

Serveţelele demachiante

O soluţie la îndemână atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, serveţelele demachiante nu sunt indicate zi de zi. Acestea curăţă machiajul la suprafaţă, însă lasă porii încărcaţi, ducând în timp la apariţia coşurilor şi la un aspect lipsit de strălucire. Foloseşte-le doar în situaţii în care eşti nevoită sa te demachiezi rapid.

Pont

Demachierea tenului se realizează întotdeauna în sens ascendent.

Apa micelară

Destul de populară în ultimul timp, apa micelară este alcătuită din molecule care atrag impurităţile şi sebumul şi le reţin, oferind o curăţare delicată. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru pielea sensibilă. Nu toate apele micelare au însă aceeaşi formulă, aşa că e posibil ca un anumit produs să ţi se potrivească mai bine sau nu. Citeşte cu atenţie specificaţiile de pe ambalaj, în funcţie de nevoile tenului tău.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte produse îţi asigură o demachiere bună!

5 combinaţii de alimente cu efecte incredibile

Ştii cât de benefic este busuiocul?
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: