Haji, bătrânul care nu s-a mai spălat de 60 de ani

Haji, bătrânul care nu s-a mai spălat de 60 de ani

Bătrânul nu vrea să bea nici apă curată, ci din canistre ruginite de ulei

Haji, în vârstă de 80 de ani, consideră că „boala este adusă de curăţenie”. Motiv pentru care nu s-a mai îmbăiat în ultimii 60 de ani, trăind izolat în satul Dejgah, din vechea Persida.

Bătrânul urăşte contactul cu apa, chiar şi sugerarea unei băi îl scoate din minţi. Toţi anii în care a reuşit să fugă de apă îşi spun acum cuvântul asupra sa. Pielea sa are culoarea pământului, reuşind să se amestece cu uşurinţă cu mediul în care trăieşte.

Cu timpul, a căpătat o furie faţă de mâncarea şi apa proaspătă. Preferă carnea putrezită de porc spinos şi cinci litri de apă pe zi pentru sănătatea lui, dar din canistre ruginite de ulei. Fumează pipă cu fecale de animale, iar părul nu şi-l tunde, ci îl arde odată la un timp. Iarna se încălzeşte cu o cască veche de război.

Haji nu are o casă în care să locuiască, pământul fiind casa lui. Trăieşte într-o groapă, din propria alegere, pentru a înţelege realitatea vieţii. Câteodată se mai culcă într-o colibă deschisă din cărămizi pe care localnicii i-au construit-o, din milă.

Oamenii din sat spun că acesta a suferit mai multe dezamăgiri emoţionale în tinereţe, motiv pentru care a ales să trăiască aşa. Stilul său de viaţă rămâne, însă, o alegere şi nu rezultatul unei conjuncturi nefericite. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările