Noi, cei săraci şi zgârciţi şi suferinzi din despărţire, împărţire şi alte maladii contemporane, o să facem următoarea declaraţie de presă pozitivă: uitându-ne, azi, în calendarul ortodox o să-i pomenim pe următorii preacuvioşi ‒ Auxentiu, Maron şi Avraam.

Tot în această zi se pomeneşte sfântul Filimon, episcopul Gazei.

Tot în această zi se pomeneşte cuviosul mucenic nou Gheorghe croitorul, Metilineanul, care a suferit mucenicia în Constantinopol, la anul 1693.

Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi, cu tot cu outsiderii Valentin&comp Limited. Amin!

P.S.1: Noi azi nu ieşim în oraş decât pentru sifoane, pâine şi lumânări. Mulţumim pentru atenţie!
 
P.S. 2: Nu suntem „împotriva“ aşa-zisei sărbători, ci pur şi simplu nu ne regăsim spiritual şi, fie vorba-ntre noi, nici material în cine este, ce vrea şi ce „simboleşte“ Valentin ăsta cel de marţipan şi betea roşie, care smulge jartiere cu dinţii şi mănâncă ciocolată cu cognac. Apăi, să ne ierte pub-urile din Centrul Istoric, dar ni se pare nu numai o specie invazivă, Valentinul ăsta cu vouchere-n buzunar, dar parcă umblă, maică, mai degrabă cu cele diavoleşti, aşa, decât cu cele sfinte.