De la oraş la sat: a cumpărat cu 28.000 euro o casă tradiţională în Hunedoara şi a cheltuit dublu cu renovarea ei

De la oraş la sat: a cumpărat cu 28.000 euro o casă
tradiţională în Hunedoara şi a cheltuit dublu cu renovarea ei

Deia Emma, o tânără de 27 de ani născută în Făget, judeţul Timiş, a căutat liniştea înapoi în ţară, după ce a călătorit timp de aproximativ şase ani prin toată Europa. A renunţat la viaţa din Barcelona şi s-a mutat singură în România, într-un sat cu doar 50 de locuitori din judeţul Hunedoara, Panc-Sălişte.

Cu banii strânşi în Spania, ea şi-a cumpărat o casă cu 28.000 de euro, iar apoi s-a pus pe renovat. La ţară a cunoscut fericirea, dar şi pe cel care avea să-i devină tatăl primului copil pe care îl aşteaptă. Nu regretă nicio clipă decizia luată şi nu s-ar mai muta niciodată într-un oraş mare.

Odată mutată în Panc-Sălişte, viaţa ei s-a schimbat total. Dacă înainte distracţia însemna ieşiri şi băute cu fetele în oraş, acum înseamnă timp petrecut cu familia la un grătar sau un ceaun, relaxare în hamac şi balansoar, muncă pe câmp sau grija zilnică de animale. „Nu-mi este dor de viaţa din Barcelona, aici mi-am găsit cu adevărat locuşorul meu de Rai”, spune ea. Înainte de pandemie, ajungea mai des în oraşul spaniol cu munca, dar nu mai mult de două trei zile, pentru că i se făcea imediat dor de sat. „Să trăieşti la sat îţi dă ani de viaţă şi te face să fii aşa cum eram toţi odată, mai buni şi mai aproape de Dumnezeu”, completează ea.

Continuarea articolului, aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările