Cum ne afectează complimentele şi critica

Cum ne afectează complimentele şi critica

Atât critica, cât şi complimentele ne influenţează starea mentală, însă de noi depinde în ce fel ne raportăm la ele.

Tuturor ne place să fim complimentaţi. Când primim un compliment după ce îndeplinim o sarcină sau pentru trăsăturile noastre, parcă se schimbă totul în jurul nostru. Complimentele sunt acceptate cu inima deschisă, dar există întotdeauna şi opusul – critica. Când ne confruntăm cu critici, apare imediat îndoiala de sine deoarece este văzută ca ceva negativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Complimentele ne pot face nepăsătoare

Când ne descurcăm foarte bine la locul de muncă, atunci complimentele ne încarcă într-adevăr cu energie pozitivă. Cu toate acestea, complimentele excesive ne pot face să nu mai acordăm atenţie lucrurilor cu adevărat importante. Nu trebuie să lăsăm complimentele să ne afecteze modul în care lucrăm.

Critica ne face mai puternici

Dacă vrem să obţinem perfecţiunea în toate, atunci trebuie să fim deschişi la feedback şi critici. Este important să înţelegem că critica este pur şi simplu modul de a ne împovăra mai mult şi de a avea o performanţă mai bună de-a lungul vieţii şi, implicit, a carierei. Complimentele nu sunt la fel de eficiente ca critica.

Descoperă cum ne afectează complimentele şi critica pe clickpentrufemei.ro

 

Cât este de bună critica la serviciu?

Complimente pe care partenerul tău vrea să le audă cât mai des

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările