Confortul la români: vacanţe all inclusive şi sufrageria de acasă

Confortul la români: vacanţe all inclusive şi sufrageria de acasă

Românii sunt cei mai mari fani ai vacanţelor all inclusive Foto: pixabay.com

Confortul este important pentru români, iar acest lucru se reflectă atât în mediul pe care îl creează în locuinţă, cât şi în alegerile şi stilul lor de viaţă. Vacanţele sunt pe primul loc în ceea ce priveşte asocierea cu confortul, arată un studiu recent.


În mare parte, românii au definit confortul printr-o stare, pe baza unor criterii personale şi l-au identificat cu liniştea, armonia sau căldura, arată un studiu recent Ariston Thermo România. Pe de altă parte, unii văd confortul în criterii pragmatice, iar majoritatea asociază acest aspect cu căminul în care locuiesc. Pentru a se simţi confortabil, românii au nevoie de spaţiu ori lumină naturală, indică răspunsurile celor intervievaţi. Totodată, prezenţa familiei sau a celor dragi este reflexia confortului pentru mulţi dintre respondenţi. Întrebaţi cu ce culoare asociază căldura, românii au optat în majoritate pentru roşu. Pe plan secund s-a aflat culoarea portocaliu, urmată îndeaproape de galben.

Stilul de viaţă reflectă la fel de mult confortul ca şi alegerile pentru petrecerea timpului liber. Astfel, Majoritatea românilor asociază confortul cu o vacanţă all-inclusive. În topul experienţelor care creează confort se mai află savurarea unei căni de cafea, într-o dimineaţă friguroasă, o carte bună, în pat, într-o zi de sâmbătă sau un duş cald. 

Raportat la propriile cămine, cea mai confortabilă încăpere în viziunea românilor este sufrageria, alegere făcută de cei mai mulţi dintre respondenţi, iar temperatura ideală din locuinţă se situează între 20-22 de grade.

Studiul Ariston a fost realizat pe un eşantion de 400 de persoane din toate judeţele ţării, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, peste 75% având studii superioare (303). Studiul a fost realizat cu ocazia aniversării a 20 de ani pe piaţa din România a brandului.

 

citeste totul despre: