Cercetătorii au descoperit ce vitamine previn pierderea memoriei şi apariţia bolii Alzheimer

Cercetătorii au descoperit ce vitamine previn pierderea memoriei şi
apariţia bolii Alzheimer

Cercetătorii au descoperit ce vitamine previn pierderea memoriei şi apariţia bolii Alzheimer

Una din cinci persoane în vârstă suferă de insuficienţă cognitivă, care poate progresa până la demenţă şi deces în jumătate din cazuri în doar cinci ani. Vestea bună vine din partea cercetătorilor care susţin că milioane de cazuri de Alzheimer pot fi prevenite prin controlul factorilor de risc, chiar dacă nu există încă niciun remediu pentru această boală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un studiu realizat de Universitatea din Framingham a constatat că unul din şase cazuri de Alzheimer poate fi cauzat de o creştere a homocisteinei în sânge. Astfel, corpul uman are nevoie de trei vitamine pentru detoxifierea homocisteinei - acidul folic (B9), vitamina B12 şi vitamina B6, scrie checkthesethings.com.

Reducerea nivelurilor de homocisteină de către vitaminele B poate reduce viteza de accelerare a atrofiei cerebrale la persoanele cu insuficienţă cognitivă uşoară. Îmbătrânirea provoacă o atrofiere a creierului, dar aceasta este accelerată în cazul bolii Alzheimer. Prin urmare, dacă reuşim să încetinim rata de atrofiere a creierului, am putea încetini şi progresul acestei boli.

Conform cercetătorilor, vitamina B reduce cu până la şapte ori atrofia creierului în zonele predispuse la boala Alzheimer. Prin urmare, o dietă bazată pe plante ar putea rezolva toate aceste probleme, deoarece va scădea nivelurile de homocisteină cu 20% în doar o săptămână, de la aproximativ 11 mmoli pe litru până la 9 mmoli pe litru.

Totuşi, o dietă bazată pe plante nu este singura soluţie, deoarece, de exemplu, chiar dacă vegetarienii şi veganii cosumă mai multe fibre şi folat, le lipseşte vitamina B12.

De asemenea, veganii sunt supuşi la un risc mai mare de a suferi de hiperhomocisteinemie (cantităţi excesive de homocisteină din sânge), deoarece nu primesc dozele adecvate de vitamina B12.

Prin urmare, echilibrul dintre aceste trei vitamine este esenţial şi ar trebui să optimizaţi nivelurile lor pentru a beneficia de aceste beneficii şi pentru a preveni pierderea puterii creierului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările