Băuturi calde de pe mapamond, numai bune pentru zilele reci de iarnă

Băuturi calde de
pe mapamond, numai bune pentru zilele reci de iarnă

Băuturile alcoolice bine încălzite sunt o posibilă sursă de căldură pentru corpul nostru în zilele reci. FOTO: The Guardian

Băuturile calde sunt remediul de care ai nevoie în momentele în care temperatura scade în mod drastic, iar în afara ceaiurilor, băuturile care au şi un conţinut considerabil de alcool reprezintă un „energizant” eficient pentru destindere şi o formă de zile mari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Corpul are nevoie de lichide care să-l ajute în momentele în care simte că cedează în faţa temperaturii scăzute, iar combinaţia între alcool şi băutura caldă poate fi considerată uneori drept „soluţia” benefică pentru momentele în care este resimţit frigul.

Cotidianul britanic „The Guardian” prezintă şase băuturi calde specifice diferitor zone din lume.

1.Caribou

Despre ingredientele care contribuie la prepararea unui caribou se spune că reprezintă o reflectare a istoriei Canadei. Originar din provincia Quebec, această băutură reprezintă un amestec de vodkă, cognac, sherry canadian şi sirop de arţar bine încălzite.

2.Canelazo

Canelazo, băutură specifică pentru Columbia, este un mix compus din apă fierbinte în care este adăugat aguardiente alb (băutură alcoolică apropiată ca gust de vodkă, dar specifică Americii Latine),scorţişoară, lime, panela şi puţin zahăr tos. Toate aceste produse sunt bine încălzite, iar pe marginea paharului din care este băută licoarea este pus zahăr.  

3.Fa diu

Fa diu, specific statului chinez, este considerată o băutură tradiţională destinată celor din generaţia a treia. Aceasta conţine vin de orez Shaoxing şi prune bine conservate (wah mui).

4.Glogg alb

Băutură consumată cu precădere în Suedia este compusă din cidru de mere, măr, scorţişoară, anason, ghimber, cuişoare şi piper negru. Toate acestea sunt fierte uşor, iar apoi lichidul este strecurat într-un recipient separat pentru a fi evitate ingredientele care pot deranja.

5.Sicap şarap

Băutură cunoscută datorită turcilor, sicap şarapul este un mix din vin roşu, portocale, măr, scorţişoară, cuişoare, smochine uscate, zahăr şi caise uscate. Toate acestea sunt fierte la foc mediu timp de aproape o oră.

6.Glugwein

Glugwein este băutură revendicată de spaţiul german compusă din vin roşu, suc de portocale, lămâie, anason, scorţişoară şi foarte puţin suc de lămâie. Toate acestea sunt fierte la foc mediu timp de aproape 30-45 de minute înainte de a fi servită băutura.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: