Alimente care conţin Omega 3 şi ajută la menţinerea energiei şi a forţei creierului

Alimente care conţin Omega 3 şi ajută la menţinerea
energiei şi a forţei creierului

Alimente care conţin Omega 3

Beneficiile esenţiale ale Omega 3 sunt asigurarea unei memorii mai bune şi, în general, a unei stări bune de sănătate a creierului. Vă prezentăm o listă cu alimente care conţin Omega 3.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acizii graşi Omega 3 sunt esenţiali pentru sănătate, dar încercaţi să îi procuraţi prin alimentaţie. Alimentele care conţin Omega 3 contribuie la menţinerea structurii normale a membranei celulare (creier şi celulele retinei) şi ajută la menţinerea energiei şi a forţei mintale.

Cu un puternic impact asupra sistemului cardiovascular, Omega 3 fluidizează sângele şi acţionează pozitiv asupra presiunii arteriale. Ajută la prevenirea complicaţiilor cardiovasculare, menţinerea echilibrului emoţional şi creşterea puterii de concentrare. 

Alimente care conţin Omega 3:

Peşte

Somonul este una dintre cele mai bogate surse de Omega-3. Beneficiile esenţiale ale uleiului de peşte sunt asigurarea unei memorii mai bune şi a unei stări bune de sănătate generala a creierului. 

Avocado

Avocado şi măslinele conţin grăsimi mononesaturate bogate în acizi graşi Omega 3. Fructele de avocado sunt, de asemenea, bogate în fibre şi potasiu. Într-un singur fruct de avocado se găsesc vitaminele B6, C, E si K, betacaroten, luteină, seleniu, potasiu, glutation şi acizi graşi Omega 3.

Uleiul de in

Uleiul de in contribuie la scăderea colesterolului, stimulează imunitatea organismului şi reglează nivelul zahărului din sânge. Este benefic pentru dezvoltarea sistemului nervos, a creierului şi a sistemului imunitar. Reprezintă un puternic adjuvant împotriva bolilor cardio-vasculare şi inhibă factorii generatori ai inflamaţiei în organism. Se recomandă câte două linguriţe pe zi.

Seminţe de chia

Seminţele de chia sunt o sursă importantă de grăsimi benefice, fibre, proteine şi vitamine. Considerate un super-aliment, seminţele de chia ajută la îmbunătăţirea digestiei, întăresc sistemul osos şi scad nivelul colesterolului din sânge, contribuind la menţinerea sănătăţii inimii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările