8 sfaturi simple pentru învăţarea unei limbi străine din partea fraţilor poligloţi care pot vorbi perfect în nouă limbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Matthew Youlden şi fratele său geamăn, Michael, sunt doi britanici pentru care învăţatul unei limbi străine este o joacă. Aceştia cunosc până în prezent nouă limbi străine şi nu plănuiesc să se oprească din a desluşi tainele altor limbi.

Matthew Youlden din Marea Britanie este poliglot. Bărbatul a învăţat, împreună cu fratele său geamăn, Michael, nouă limbi străine până în prezent, prima fiind greaca, pe care cei doi o stăpânesc încă de la vârsta de opt ani, potrivit babbel.com. Iată care sunt secretele celor doi:

1. Trebuie să rămâi motivat 

Dacă nu ai un motiv serios pentru a învăţa o limbă nouă, îţi va fi foarte greu să rămâi motivat pe termen lung. Indiferent, însă, de motiv, trebuie să te dedici acestui proces.

2. Învaţă cu ajutorul unui partener

Matthew a învăţat mai multe limbi cu ajutorul fratelui său geamăn, Michael. Cei doi au învăţat împreună limba greacă pe când aveau doar opt ani. „Eram foarte motivaţi, încă suntem. De exemplu, dacă el observa că eu mă descurc mai bine, făcea tot posibilul să mă depăşească. La fel şi în cazul meu”, precizează Matthew. Dacă îţi vei găsi un partener în învăţarea unei limbi străine, cu siguranţă îţi va fi mult mai uşor. Pe lâgă faptul că vei fi motivat, vei avea şi cu cine să exersezi exprimarea orală, foarte importantă, de altfel, în procesul de învăţare a unei noi limbi.

3. Exersează singur

Dacă nu ai un partener, poţi oricând să exersezi singur şi să vorbeşti cu tine însuţă. „Deşi sună ciudat, poţi vorbi cu tine însuţi dacă nu ai şansa de a-ţi folosi cunoştinţele într-o conversaţie cu altcineva”, sfătuieşte bărbatul poliglot.

4. Învaţă să porţi conversaţii relevante

„Înveţi o limbă nouă pentru a te folosi de ea, nu pentru a şti cuvintele, în capul tău. Trebuie să înveţi să le aşezi într-o ordine care îţi va fi utilă, să poţi folosi limba în contexte generale, în conversaţii uzuale”, spune Matthew Youlden.

5. Exersează în moduri creative

Fraţii Matthew şi Michael au exersat limba greacă scriind cântece pe care mai apoi le cântau. Gândeşte-te la moduri creative în care ai putea să foloseşti ce ai învăţat. Scrie o piesă de teatru şi joac-o alături de un prieten, fă benzi desenate, scrie un poem sau orice altceva îţi trece prin minte. 

6. Învaţă precum copiii

Potrivit ultimelor studii, nu există o legătură directă între vârstă şi abilitatea de a învăţa. „Secretele” copiilor sunt, însă lipsa conştiinţei de sine, spiritul ludic şi predispoziţia la a face greşeli. 

Orice persoană face greşeli, iar dacă în cazul copiilor acest lucru este considerat firect, adulţii sunt de multe ori mult prea duri cu ei înşişi şi nu îşi permit să comită erori. Trebuie să nu te descurajezi şi să iei lucrurile pas cu pas. 

7. Ieşi din zona ta de confort

Există riscul să te pui în situaţii ruşinoase. Acest lucru poate fi uşor înfricoşător, dar este singura cale să evoluezi şi să îţi îmbunătăţeşti cunoştinţele şi abilităţile. Vorbeşte cu străinii în limba pe care vrei să o înveţi, cere indicaţii, comandă mâncare, spune o glumă. Cu cât faci aceste lucruri mai des, cu atât va deveni mai uşor. 

8. Ascultă 

Trebuie să fii atent la felul în care sună o limbă. Există posibilitatea ca cel puţin la început să ţi se pară foarte ciudat, dar cu siguranţă te vei obişnui dacă o auzi destul de des şi îţi va fi şi mai uşor să o vorbeşti corect. „Pentru mine, una din cele mai bune modelităţi de a învăţa o limbă străină este să o aud constant, să înţeleg regulile de pronunţie, pentru că fiecare sunet este pronunţat dintr-o parte a gurii sau chiar din gât”, menţionează Matthew.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite