Reţetă de tort de şampanie, potrivit de Revelion

Reţetă de tort de şampanie, potrivit de Revelion

Reţetă de tort de şampanie, potrivit de Revelion

În mai putin de 6 săptămâni vom sta la masă alături de cei dragi, sărbătorind intrarea într-un nou an. Pentru asta trebuie să avem grija ca bucatele să fie alese şi potrivite. Azi vă prezentăm o reţetă de tort de şampanie, potrivit de Revelion!

Reţetă de tort de şampanie - ingrediente

 

Pentru blatul fraged:

 
100 g faina
 
40 g zahar pudra
 
1 galbenus
 
50 g unt
 

Pentru blatul de pandispan:

 
4 oua mari
 
coaja rasa de la o lamaie
 
150 g zahar
 
100 g faina
 
100 g amidon
 
50 g unt topit
 
1 lingurita praf de copt
 

Pentru crema:

 
2 linguri jeleu de zmeura
 
2 galbenusuri
 
50 g zahar
 
125 ml sampanie
 
coaja rasa de la o lamaie
 
6 foi gelatina alba sau 10 g gelatina fin maruntita (granule)
 
100 ml smantana pentru frisca
 
2 albusuri (optional)
 
Pentru ornat:
 
300 ml smantana pentru frisca
 
75 g ciocolata alba, rasa sau taiata in fasii
 
75 g bezea, maruntita
 
100 g boabe de zmeura
 
1 lingurita zahar pudra cernut
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: