Jeleu aromat de căpşuni şi lămâie, servit rece în zilele toride de vară

Jeleu aromat de căpşuni şi lămâie, servit rece în zilele toride de vară

Jeleu aromat de căpşuni şi lămâie

În sezonul căpşunilor nu trebuie să rataţi ocazia de a face un jeleu aromat ce poate fi servit după ce a fost ţinut la rece. Răcoritor şi aromat, acesta poate fi o bună opţiune pentru desertul zilelelor toride de vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

 1,5 kilograme căpşuni
 500 mililitri apă
 1 kilogram zahăr gelifiant 1:1
 1 mână de petale roşii de hibiscus
 2 lămâi


Mod de preparare:

Căpşunile se spală, se lasă să se scurgă bine, se curăţă şi sa taie sferturi. Se fierb cu apa şi cu petalele de hibiscus circa 2 minute, apoi se iau de pe foc şi se lasă până la 30 de minute la răcit. Între timp se storc lămâile.

Masa de fruct fiartă se stoarce într-un şervet până când se obţin 750 mililitri de suc. La acesta se adaugă sucul de lămâie şi zahărul, se pune pe foc şi se lasă să fiarbă, amestecând continuu. Când începe să se închege înseamnă căn este gata. Se toarnă fierbinte în borcane.

Sursă: restaurantedelux.ro

citeste totul despre: