Cum se prepară zacusca mediteraneană cu fulgi chilli şi măsline

Cum se
prepară zacusca mediteraneană cu fulgi chilli şi măsline

Suntem obişnuiţi cu reţetele tradiţionale de zacuscă, însă ce aţi spune de varianta mediteraneană cu apio, fulgi chilli, capere şi măsline?

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 1 kg de vinete
  • 1 ceapă mare
  • 1 tulpină apio
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 roşii prunişoare
  • 100 g măsline verzi tăiate
  • 25 g seminţe de pin
  • 1 lingură de capere
  • 1 linguriţă de fulgi de chilli
  • 70 ml oţet de vin roşu
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • 4 linguri de ulei de măsline şi sare

 

Mod de preparare:

Taie vinetele cubuleţe, presară-le cu sare şi lasă-le la scurs cel puţin o oră. încinge două linguri de ulei, căleşte ceapa şi apio tăiate fin. Asezonează cu sare după gust.

Adaugă usturoiul şi lasă-le pe foc 1-2 minute. Scoate ingredientele călite pe un prosop de hârtie.

Toarnă în tigaie restul de ulei, încinge-l şi pune vinetele la călit pentru 7-8 minute.

Completează cu amestecul de ceapă şi apio, roşiile tăiate cubuleţe, seminţele de pin trase separat în tigaie, caperele scurse, fulgii de chili. Amestecă şi pune oţetul, zahărul, pasta de roşii.

Tine pe foc 8-10 minute, amestecând să nu se lipească.

Pune zacusca mediteraneană în borcane sterilizate, închide-le ermetic şi ţine-le cu capacul în jos până se răcesc.

Sursă:restaurantedelux.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: