Cum se prepară delicioasa zacuscă dobrogeană din peşte, castraveciori muraţi şi măsline, stinsă cu vin

Cum se prepară delicioasa zacuscă dobrogeană din peşte, castraveciori muraţi şi măsline, stinsă cu vin

Reţeta dobrogeană de zacuscă din peşte, castraveciori muraţi şi măsline, stinsă cu vin

De vinete, dovlecel sau chiar gogonele, zacusca a cunoscut numeroase reinterpretări de-a lungul timpului. Extrem de creative, gospodinele din Dobrogea au inventat zacusca din peşte, pe care o asezonează cu castraveciori muraţi şi măsline.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 1 kg de peşte
  • 5 morcovi
  • 5 cepe
  • 8 castraveţi mu­raţi
  • 5 linguri de bulion
  • 100 g măsline
  • ulei
  • 1 pahar cu vin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine. Se spală, se sărează, se porţionează, se presară piper şi se înăbuşă 10 minute.

Ceapa şi morcovii se curăţă, se taie rondele; castraveţii se curăţă de coajă şi seminţe, se taie rondele şi se pun la înăbuşit în ulei şi o ceaşcă de apă.

Când s-au înmuiat, se adaugă măslinele, foile de dafin, cimbrul, piperul, sarea şi 2 căni de apă caldă. Când legumele sunt fierte, se ada­ugă bulionul şi se mai fierb 5 minute.

Într-o tavă unsă cu ulei se aranjează peştele, se adaugă le­gumele, vinul şi pătrunjelul tocat mărunt. Se dau la cuptor 15 minute.

Poftă bună!

Sursa: restaurantedelux.ro

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările