Cum să găteşti cea mai bună plachie bucovineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O reţetă tradiţională din frumoasa zonă a Bucovinei
O reţetă tradiţională din frumoasa zonă a Bucovinei

Nu numai oamenii Dunării ştiu să prepare o adevărată plachie, ca la mama acasă. Ci şi bucovinenii. O demonstrează chiar această reţetă „pescuită“ din cartea lui Radu Anton Roman – „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“.

Ai nevoie de

2 kg peşte
1 kg roşii răscoapte
1 castron ciuperci
1 ceaşcă smântână
1 kg ceapă
2-3 ardei graşi
5-6 căţei usturoi
sare
piper
boia
100 g ulei
100 g unt
1 pahar vin dulce
pătrunjel
cimbru

Mod de preparare

„Peştele se grijeşte, se taie bucăţi – felii nu prea groase – se sărează-piperează şi se trece prin făină, apoi se rumenşte în untdelemn şi unt bine încinse.

găseşti toată reţeta pe clickpoftabuna.ro
 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite