Ce mănânci ca să trăieşti mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o dietă echilibrată îţi poţi prelungi viaţa şi menţine corpul sănătos. Iată ce nu trebuie să îţi lipsească de pe masă.

Alege alimente pe placul inimii

Bolile de inimă reprezintă una dintre principalele cauze ale mortalităţii în multe ţări ale lumi, în România fiind chiar pe primul loc. Ca să le previi, evită alimentele bogate în grăsimi, căci duc la creşterea colesterolului. În schimb, îţi poţi pune în farfurie peşte, roşii, usturoi, orez brun, pentru că te ajută să ai o inimă sănătoasă. Printre fructele care te feresc de boli cardiovasculare se numără coacăzele, murele, lămâile, merele, afinele, datorită antioxidanţilor pe care îi conţin. La toate acestea adaugă şi o porţie zdravănă de râs, în fiecare zi!

Doza zilnică de fibre

Ca să trăieşti mult şi bine optează pentru alimente care conţin fibre, deoarece te protejează de cancerul de colon. Astfel, introdu în meniul tău zilnic legume şi fructe precum pere, fasole, mazăre, orz, broccoli, zmeura, spanac şi ardei. Specialiştii spun că trebuie să consumăm 25 de grame de fibre în fiecare zi.

Nu uita nici de mişcare. „Ca să fii sănătos, urcă scările şi cară-ţi singur bagajele“ ne sfătuieşte unul dintre cei mai longevivi medici din lume, Shigeaki Hinohara, în vârstă de 104 ani,  autorul cărţii „Living long, living good“/ „A trăi mult, a trăi bine“.

Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite