Alimente care pot să îţi facă rău dar pe care majoritatea oamenilor le consumă
0Ambalajul este de multe ori înşelător, iar sub aspectul plăcut şi îmbietor, multe alimente ascund toxine extrem de periculoase. În cantităţi mici ele nu fac prea mult rău, însă consumate în exces pot să îţi afecteze sănătatea.
Carnea gătită în sânge
Specialiştii recomandă ca orice friptură să fie gătită la cel puţin 160 °, pentru a distruge bacteriile responsabile de E.coli sau salmonella.
Sâmburii fructelor
Merele şi perele au sâmburi plini de anumite substanţe care, odată îghiţite, se transformă în acid cianhidric. Pentru a-şi desface otrava însă, sâmburii trebuie să fie pisaţi foarte bine. În general, un măr are în medie opt sâmburi. Abia după consumul a 25 de mere cu tot cu sâmburi pe parcursul unei zile, aceştia pot deveni un motiv de îngrijorare. Şi sâmburii din cireşe conţin acelaşi acid, la fel ca şi caisele şi piersicile.