Zece oameni ucişi într-un supermarket din New York. Crima, motivată de ură rasială

Zece oameni ucişi într-un supermarket din New York. Crima, motivată de ură rasială

FOTO Getty Images

Zece persoane au fost ucise în urma unui atac armat în statul New York. Poliţia consideră că infracţiunea a fost motivată de ură rasială, relatează BBC.

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut la faţa locului, în oraşul Buffalo.
 
Suspectul a intrat într-un supermarket aglomerat sâmbătă după-amiază înainte de a deschide focul. El a folosit o cameră pentru a transmite atacul online, a spus poliţia.
 
FBI a descris atacul drept un act de "extremism violent".
 
"Investigăm acest incident atât ca o crimă motivată de ură, cât şi ca un caz de extremism violent motivat rasial”, a declarat Stephen Belongia, agentul responsabil al biroului FBI din Buffalo, într-o conferinţă de presă.
 
Se crede că suspectul a condus câteva ore pentru a ajunge în zona oraşului în care predomină persoane de culoare. Treisprezece persoane au fost împuşcate, iar majoritatea victimelor erau de culoare, a declarat comisarul de poliţie din Buffalo, Joseph Gramaglia.
Cele trei victime rănite - care lucrau toate la supermarket - nu au suferit răni care le-au pus viaţa în pericol.
 
Un ofiţer de poliţie pensionar care lucra ca agent de securitate la supermarket a încercat să-l împuşte pe suspect, dar s-a numărat printre cei ucişi.
 
Suspectul purta o puşcă de mare putere, precum şi o cască, a spus poliţia. El a predat arma după o confruntare tensionată înainte de a fi reţinut.
 
"Acesta este cel mai rău coşmar cu care se poate confrunta orice comunitate şi suntem răniţi”, a declarat primarul din Buffalo, Byron Brown, reporterilor la conferinţa de presă.
 
"Nu putem lăsa această persoană plină de ură să ne împartă comunitatea sau ţara”, a adăugat el.
 
Descriind consecinţele atacului, un ofiţer de poliţie a declarat pentru Buffalo News: "Este ca şi cum ai merge la un film de groază, dar totul este real. Este asemănător Armaghedonului".
 
Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a descris incidentul drept "un act de violenţă dispreţuitor".
 
Între timp, preşedintele american Joe Biden a fost informat despre împuşcătură. "Preşedintele şi prima doamnă se roagă pentru cei care au murit şi pentru cei dragi lor”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările