Trump declară că se va întâlni cu Kim Jong-un curând, dar va pleca dacă discuţia nu va fi „fructuoasă”

Trump declară că se va întâlni cu Kim Jong-un curând, dar va pleca dacă discuţia nu va fi „fructuoasă”

Trump alături de premierul Japoniei, Shinzo Abe FOTO Getty Images

Donald Trump de declarat că urmează să se întâlnească cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, „în următoarele săptămâni”, dar a avertizat că va abandona discuţiile dacă acestea nu sunt „fructuoase”, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

„După cum ştiţi, mă voi întâlni cu Kim Jong-un în următoarele săptămâni pentru a discuta despre denuclearizarea peninsulei coreene. Sperăm că întâlnirea va fi un mare succes”, a subliniat preşedintele american. 

Deşi Bill Clinton a fost aproape de o întâlnire cu tatăl lui Kim, Kim Jong-il, până acum nu a existat o întâlnirea între un preşedinte american şi un lider nord-coreean.

Marţi, Trump confirma că Mike Pompeo, directorul CIA, a călătorit în Coreea de Nord pentru a se întâlni cu Kim, în pregătirea unui summit istoric între liderii celor două naţiuni.

Aflat la o conferinţă de presă comună cu premierul japonez Shinzo Abe, Trump a mai declarat că „nu am fost niciodată în această poziţie cu acest regim, fie că vorbim de tată, bunic sau fiu şi sper să avem o întâlnire reuşită. Dacă credem că aceasta nu va avea succes, nu o vom mai ţine. Dacă cred că întâlnirea nu va fi fructuoasă, nu vom mai merge”, a completat preşedintele.

Trump a mai precizat că SUA „se luptă foarte diligent” pentru a pune sub libertate trei americani reţinuţi în Coreea de Nord. Acesta a spus că există „o sansă bună pentru asta” dacă va exista un dialog bun cu Coreea de Nord.

De cealaltă parte, Shinzo Abe a declarat că Phenianul nu ar trebui „recompensat” pentru faptul că a răspuns la dialogul privind încheierea dezvoltării armelor nucleare şi a adăugat că „trebuie menţinută o presiune maximă”.

Întrebat de către jurnalişti şi despre situaţia din Siria şi atitudinea faţă de Rusia, Trump a declarat că „nu a fost nimeni mai dur faţă de Rusia decât preşedintele Donald Trump”, atacând mass-media pentru că nu i-ar fi dat dreptate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: