SUA: Nu vom fi implicaţi într-un război cu Rusia, nici nu vom trimite soldaţi americani în Ucraina

SUA: Nu vom fi implicaţi într-un război cu Rusia, nici nu vom trimite soldaţi americani în Ucraina

Jen Psaki, purttătoarea de cuvânt a Casei Albe

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a transmis, joi, că preşedintele SUA Joe Biden nu va trimite trupe americane în Ucraina, care să lupte contra Rusiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu vom fi implicaţi într-un război cu Rusia şi nici nu vom trimite soldaţi în Ucraina ca să ne luptăm cu Rusia.
 
Nu ştiu de câte ori trebuie să vă mai spun: nu există nicio posibilitate ca preşedintele să trimită soldaţi americani în Ucraina care să lupte cu Rusia”, a declarat Jen Psaki.
 
Preşedintele american a precizat, joi dimineaţă, că va „lumea va trage Rusia la răspundere”, declarând, totodată, că monitorizează situaţia de la Casa Albă şi că va primi actualizări de la echipa sa de securitate naţională. 
 
Preşedintele american a precizat că va avea o întâlnire cu liderii G7 în dimineaţa zilei de joi, înainte de a anunţa „consecinţe suplimentare” pentru Rusia.
 
Joe Biden a mai subliniat că va exista un „răspuns puternic şi unit” din partea aliaţilor NATO, care descurajează orice agresiune împotriva membrilor săi. 
 
În acelaşi timp, Joe Biden a spus că SUA nu vor trimite trupe americane în Ucraina. De asemenea, liderul de la Casa Albă a declarat că se va adresa poporului american în cursul zilei de joi.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este apărarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev. Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov, dar şi în alte oraşe. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Consiliului Naţionale de Securitate să declare legea marţială.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările