Chişinăul le cere moldovenilor să părăsească Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mfa.gov.md

În contextul deteriorării grave a situaţiei de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europe solicită cetăţenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în ţara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Totodată, MAEIE a dispus în regim de urgenţă evacuarea membrilor familiilor şi personalului neesenţial de la ambasada ţării noastre la Kiev şi consulatul de la Odesa. Echipa consulară este operaţională şi acţionează în direcţia acordării asistenţei şi protecţiei consulare cetăţenilor aflaţi pe teritoriul Ucrainei.

MAE recmandă verificarea cu regularitate a alertelor de călătorie emise de către minister, inclusiv pe canalul Telegram MAEIExplică, sau contactarea Ambasadei Republicii Moldova la Kiev, Consulatul Republicii Moldova la Odesa sau Centrul de Apel al MAEIE.

Liniile de telefon de urgenţă a misiunilor diplomatice sunt constituite şi active în regim de permanenţă (24/7):

Kiev: +38 068 384 2016 sau la adresa de email: kiev@mfa.gov.md

Odesa: +380 99 242 0835 sau la adresa de email: odesa@mfa.gov.md

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numărul +373 22 23 20 02 (inclusiv din străinătate), sau email: call.center@mfa.gov.md.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite