Rudy Giuliani, prins într-o capcană de un navigator pe Internet anti-Trump

Rudy Giuliani, prins într-o capcană de un navigator pe Internet anti-Trump

Rudy Giuliani Foto: Getty Images

O greşeală de tastare şi un internaut pus pe farse i-au pus în dificultate reputaţia lui Rudy Giuliani, un avocat al preşedintelui american Donald Trump şi consilier în piraterie informatică la Casa Albă, pe tema cunoştinţelor acestuia despre Twitter şi Internet, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un tweet în care denunţa ancheta procurorului special Robert Mueller vizând foşti consilieri ai lui Trump, Rudy Giuliani a uitat, săptămâna trecută, să pună spaţiu între două fraze şi scria "G-20.In".
 
Reţeaua de socializare crede că recunoaşte, atunci, un site de web creat în India şi subliniază în mod automat cuvântul pe care-l transformă într-un link care trimite la pagină.
 
Această legătură este descoperită de către creatorul unui site de web din Atlanta, Jason Velazquez, care realizează că numele domeniului nu aparţine nimănui.
 
El plăteşte cinci dolari pentru a-l înregistra pe numele său şi lasă un singur mesaj pe pagina de primire - ”Donald J. Trump este un trădător al patriei”, care apare de câte ori un navigator pe Internet dă clic pe link.
 
”Twitter a permis oamenilor să-mi invadeze textul cu un mesaj dezgustător împotriva preşedintelui. Nu-mi spuneţi că nu sunt antitrumpişti implicaţi şi înregimentaţi”, a reacţionat marţi seara  Rudy Giuliani, furios din cauza acestei deturnări.
 
Reacţia sa a antrenat o serie de comentarii ironice pe Twitter, iar numeroşi navigatori pe Internet au denunţat ignoranţa lui Rudy Giuliani, care conduce totuşi o societate de consultanţă în domeniul securităţii informatice şi a fost angajat anul trecut de Casa Albă.
 
”Consilierul în securitate cibernetică al lui Trump nu ştie cum merge Twitterul”, a denunţat un consultant democrat, Brad Reason.
 
"Rudy Giuliani acuză Twitter că i-a sabotat mesajul. De fapt e vina sa”, a rezumat miercuri, The New York Times.
citeste totul despre: