Statele-problemă fac coadă la uşa lui Putin pentru consiliere

Statele-problemă fac coadă la uşa lui Putin pentru consiliere

Preşedintele Putin Vladimir Putin, la Kremlin

Rusia examinează posibilitatea expedierii în Venezuela a unei misiuni economice permanente pentru o studiere mai detaliată a situaţiei economice a ţării, a anunţat vice-ministrul rus al Finaţelor, Serghei Storchak. Şi în Africa va trimite Moscova consilieri militari.

Potrivit lui, Venezuela a expediat Rusiei date cu privire la ultimele evoluţii în economie, care au avut loc după vizita misiunii anterioare ale experţilor ruşi, iar acum experţii studiază aceste documente.
 
“Partenerii ne cer să le oferim în continuare consultări. Probabil, vom lua în consideraţie rezultatele studiului şi disponibilitatea specialiştilor ruşi de a se stabili acolo cu statul permanent, pentru ca aceşti consilier economici, aşa cum se obişnuieşte, să se afle acolo nu doar cu ocazia unor deplasări, ci o perioadă îndelungată, pentru a intra în esenţa relaţiilor microeconomice, nu doar cele macro”, a spus Storchak.
 
Dacă vom reuşi să selectăm specialişti, să identificăm surse de finanţare, pentru ca aceşti experţi să poată fi prezenţi acolo. Cel puţin, preşedintele Maduro şi-ar dori anume astfel de relaţii. Deocamdată e vorba de o concepţie generală, nu e o propunere concretă. Există consilieri militari, de economici nu ştiu”, a menţionat vice-ministrul rus al Finanţelor.
 
Acesta nu a exclus că cineva din consilierii militari ar putea intra în componenţa misiunii economice. „Printre militari există şi finanţişti buni”, a spus el.
 
Şi în Africa va trimite Moscova consilieri militari. Preşedinţii a cinci state ale regiunii Sahel planifică să discute cu Vladimir Putin, în cadrul forumului economic Rusia-Africa, despre oportunitatea apelării la consilieri militari ruşi, a comunicat agenţiei RIA Novosti şeful secretariatului permanent al G5 Sahel, Maman Sambo Sidikou.
 
“Trebuie să oferim o posibilitate persoanelor care iau decizii, să discute totul între ei, sunt cu toţii aici, toţi cei cinci lideri ai statelor G5. Sunt convins că ei vor discuta (despre această problemă n.r.) cu preşedintele Federaţiei Ruse, a declarat Sidikou, fiind întrebat ce ajutor ar putea să ofere Rusia popoarelor africane şi dacă acesta presupune expedierea unor consilieri militari în regiune.
 
Grupul de state G5 Sahel a fost creat în 2014 de către Mauritania, Mali, Burkina Faso, Niger şi Ciad pentru coordonarea problemelor de securitate şi dezvoltare a regiunii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: