Sondaj. Medicii ruşi, neîncrezători în vaccinul anti-COVID anunţat cu mare pompă de Putin

Sondaj. Medicii ruşi, neîncrezători în vaccinul anti-COVID anunţat cu mare pompă de Putin

FOTO Shutterstock

Majoritatea medicilor ruşi nu acceptă să fie injectaţi cu vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, anunţat recent cu mare pompă de liderul de la Kremlin Vladimir Putin. Ei pun acest lucru pe seama lipsei răspunsurilor la toate întrebările lor şi rapidităţii neobişnuite a aprobării sale, arată un sondaj publicat vineri de cotidianul RBK Daily.

Ştiri pe aceeaşi temă

52% dintre medicii participanţi la sondaj spun „nu” vaccinului Sputnik V, care poate fi administrat personalului medical pe bază de voluntariat, în timp ce 24,5% dintre ei se declară pregătiţi să-l folosească pe corpul lor.

Doar o cincime dintre persoanele intervievate ar recomanda vaccinul pentru pacienţii, colegii şi amicii lor.

Sondajul a fost realizat prin intermediul aplicaţiei mobile Doctor's Handbook, care a colectat răspunsurile de la 3.040 de medici şi specialişti în domeniul sănătăţii, precizează RBK Daily, potrivit Reuters.

Aprobarea vaccinului Sputnik V a fost făcută publică marţi, în stilul marilor anunţuri de pe vremea Uniunii Sovietice, deşi ultima fază a testelor clinice este în curs.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: