FOTO Maşina de propagandă: Kremlinul declasifică o notă KGB despre „tovarăşul Putin“ şi o expune publicului

FOTO Maşina de propagandă: Kremlinul declasifică o notă KGB despre „tovarăşul Putin“ şi o expune publicului

Vladimir Putin în uniformă de KGB-ist

Un element „conştiincios şi disciplinat“, atestă KGB-ul cu privire la comportamentul considerat exemplar al tânărului Vladimir Putin, actualul preşedinte al Rusiei, care provine din cadrul serviciilor secrete sovietice, într-o notă declasificată într-o expoziţie la Sankt Petersburg, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Tovarăşul Putin îşi îmbunătăţeşte neîncetat nivelul ideologic şi politic. El participă activ la formări ale partidului“, se arată în document, publicat joi, sub formă de fotografie, în presa rusă.

Această fişă de evaluare, redactată undeva între sfârşitul anilor '70 şi începutul deceniului '80, face parte dintr-o expoziţie de documente declasificate, deschisă până la 20 decembrie la Arhivele guvernamentale ale documentelor istorice şi politice de la Sankt Petersburg, a confirmat pentru AFP directorul Vladimir Taradin.

Potrivit acestei note, tânărul Putin, care „face parte din Tineretul Comunist din 1975“, a primit „felicitările şefilor săi“ de la KGB „pentru buna organizare a muncii şi rezultatele sale“.

Textul, bătut la maşină, provine din arhivele Partidului Comunist local. El menţionează de asemenea succesele sportive ale lui Vladimir Putin, care a câştigat în 1975 un camionat de judo la Leningrad, numele Sankt Peterburgului în perioada sovietică.

Nota despre Putin declasificată din dosarele KGB FOTO Twitter @dimsmirnov175

Născut la Leningrad în 1952, actualul preşedinte rus, în vârstă de 67 de ani, a intrat la sfârşitul anilor '70 în rândul temutului KGB, după ce a obţinut diploma în drept.

În post în Germania de Est până la implozia URSS la începutul anilor '90, el a lucrat apoi la Primăria de la Sankt Petersburg, a condus FSB-ul - succesorul KGB -, după care a început o ascensiune-fulger care l-a condus în 1999 la şefia Guvernului, iar apoi la preşedinţie în 2000.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: