VIDEO Un cartel a spânzurat cadavrele a 9 oameni de un pod, omorând alţi 10, în cel mai recent masacru din Mexic

VIDEO Un cartel a spânzurat cadavrele a 9 oameni de un pod, omorând alţi 10, în cel mai recent masacru din Mexic

Poliţia mexicană în cadrul intervenţiei din Uruapan, foto Twitter/MICHOANCANSSP

Lupta dintre cartelurile de droguri din Mexic a produs un nou spectacol macabru, autorităţile descoperind 19 cadavre mutilate – 9 dintre ele atârnate de un pod – în oraşul Uruapan, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Masacrul a fost asumat de Jalisco Nueva Generation, un cartel care devine, conform oficialilor din Mexic, tot mai puternic în regiune. Brutalul spectacol de violenţă a fost însoţit de un banner, afişat sub cadavrele atârnate de podul din Uruapan, pe care se putea citi: ”Oameni minunaţi, continuaţi-vă rutina zilnică” şi iniţiale grupului, scrise cu roşu.
 
Pe lângă cadavrele atârnate la vedere, alte 10 trupuri dezmembrate şi perforate de multiple gloanţe au fost găsite în alte două locaţii.
 
Procurorul general al statului Michoacan, Adrian Lopez Solis, a explicat masacrul ca fiind rezultatul luptelor dintre carteluri rivale implicate in traficul de droguri din regiune. Mai multe trupe ale autorităţilor mexicane au fost mobilizate în vederea investigării crimelor şi a prinderii făptaşilor, a mai spus acesta.
 
Falko Ernst, cercetător al cartelurilor din Mexic, a declarat că intenţia din spatele masacrului de pe străzile din Uruapan este intimidare atât a grupurilor infracţionale rivale, cât şi a autorităţilor mexicane. Dincolo de controlul asupra traficului de droguri din regiune, Falk a mai explicat şi rolul crucial jucat în aceste violenţe de industria de peste un miliard de dolari a producerii, procesării şi distribuirii de avocado.
 
Conform declaraţiilor acestuia, există cel puţin alte două grupuri, pe lângă Jalisco Nueva Generation, care se bat pentru controlarea oraşului Uruapan. Chiar dacă astfel de evenimente sunt comune în Mexic, doar anul trecut fiind înregistrate 35,964 de crime, cartelul responsabil de acest masacru a devenit cunoscut în mod special pentru modul în care oferă autorităţilor adevărate demonstraţii publice de violenţă brută.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: