Statul Islamic îndeamnă la atacuri în Occident, Rusia, Orientul Mijlociu şi Asia în timpul Ramadanului

Statul Islamic îndeamnă la atacuri în Occident, Rusia, Orientul Mijlociu şi Asia în timpul Ramadanului

Foto Hepta

Un purtător de cuvânt al Statului Islamic îndeamnă adepţi ai grupării jihadiste, într-un mesaj audio, la atacuri în Statele Unite, Europa, Rusia, Australia, Irak, Siria, Iran şi Filipine, în timpul lunii sfinte a Ramadanului care a început la sfârşitul lui mai, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest clip audio a fost postat luni pe canalul Telegram al Statului Islamic, o aplicaţie de mesagerie încriptată.

El a fost atribuit purtătorului de cuvânt al grupării Abi al-Hassan al-Muhajer.

Autenticitatea înregistrării nu a putut fi verificată independent de Reuters, însă agenţia scrie că este aceeaşi voce din mesaje audio anterioare.

”O, lei din Mosul, Rakka şi Tal Afar, Allah binecuvântează aceste braţe pure şi feţe luminoase, atacaţi-i pe cei care-l resping şi apostaţii şi luptaţi împotriva lor cu puterea unui singur om”, îndeamnă al-Muhajer. ”Cei care-l resping” este o expresie jignitoare pe care jihadiştii sunniţi o folosesc pentru a-i desemna pe musulmanii şiiţi.

”Mă adresez fraţilor în credinţă din Europa, America, Rusia, Australia şi altora. Fraţii voştri din ţările voastre au procedat bine, aşa că adoptaţi-i ca modele şi faceţi ce-au făcut ei”, mai îndeamnă el în acest mesaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările