Rebelii din Yemen au atacat un aeroport din Arabia Saudită

Rebelii din Yemen au atacat un aeroport din Arabia Saudită

Aeroportul regional Abha FOTO yemenpress.org

Douăzeci şi şase de pasageri de diferite naţionalităţi au fost răniţi miercuri de un proiectil lansat de insurgenţi houthi din Yemen în zona de sosiri a aeroportului Abha, din sud-vestul Arabiei Saudite, transmite presa internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rebelii houthi din Yemen au anunţat miercuri că au atacat un aeroport din Arabia Saudită cu o rachetă.

Autorităţile saudite au confirmat atacul, precizând că a avut loc pe aeroportul Abha şi s-a soldat cu 26 de răniţi, între care trei femei şi doi copii. Opt dintre persoanele rănite în acest atac au fost spitalizate.

Pe de altă parte, autorităţile saudite au denunţat atacul, catalogându-l drept „terorist“.

Este o dovadă că rebelii din Yemen „continuă să primească arme noi şi sofisticate“ din partea „regimului iranian“, a afirmat un general saudit.

El a promis o ripostă „rapidă şi hotărâtă acestor acţiuni, în scopul de a disuada miliţiile teroriste şi de a proteja civilii“.

Arabia Saudită conduce o coaliţie internaţională în Yemen care intervine împotriva rebelilor houthi.

Aceştia din urmă şi-au intensificat în ultima lună atacurile împotriva Arabiei Saudite, folosindu-se îndeosebi de drone. Pe 14 mai, ei au revendicat un atac cu drone împotriva a două staţii de pompare a unui oleoduct care leagă estul de vestul Arabiei Saudite. La 23 mai, autorităţile saudite au interceptat o dronă care viza aeroportul Najran (sud).

Războiul civil din Yemen durează deja de patru ani şi este considerat drept un conflict prin interpuşi între Iran şi Arabia Saudită. Circa 85.000 de copii au murit de foarme din cauza acestui conflict militar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: