Operaţiune de amploare împotriva activităţilor de pe dark web: sute de arestări, milioane de euro şi sute de kilograme de droguri confiscate

Operaţiune de amploare împotriva activităţilor de pe dark web: sute de arestări, milioane de euro şi sute de kilograme de droguri confiscate

Sute de persoane au fost arestat în urma unei acţiuni de amploare care a vizat dark web-ul

O vastă operaţiune care i-a vizat pe infractorii care utilizează partea ascunsă şi ilegală a internetului a permis arestarea a 179 de presupuşi vânzători de produse ilicite în SUA şi în Europa, a anunţat agenţia europeană de poliţie Europol, preluată de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma acestei acţiuni de amploare 121 de persoane au fost arestate în SUA, în timp ce alţi suspecţi au fost reţinuţi în Germania, Regatul Unit, Olanda, Austria şi Suedia. 

Potrivit Europol, suspecţii efectuau zeci de mii de vânzări de produse ilicite pe "dark web".
 
La desfăşurarea operaţinii au participat diverse agenţii guvernamentale americane, printre care şi FBI şi s-a reuşit confiscarea a peste 5,5 milioane de euro (6,5 milioane de dolari) în bani şi monede virtuale.
 
Poliţia a confiscat şi circa 500 kilograme de droguri, în special fentanil, oxicodonă şi heroină, precum şi circa 60 de arme de foc.
 
Operaţiunea s-a desfăşurat împreună cu unitatea europeană de cooperare judiciară Eurojust. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările