Iranul, atacat din nou cu virusul occidental Stuxnet

Iranul, atacat din nou cu virusul occidental Stuxnet

Virusul a fost folosit şi în trecut de americani FOTO Shutterstock

Un oficial iranian a acuzat puterile occidentale, în special Israel şi SUA, că au trimis un nou atac cibernetic cu ajutorul periculosului virus Stuxnet asupra unei centrale electrice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mass-media din Iran a scris că atacul a fost blocat şi virusul nu s-a răspândit în sistem. Dacă informaţia este adevărată, Stuxnet revine în atenţie, după ce facilităţile nucleare ale Iranului au fost lovite puternic în 2010 de acest malware, cunoscut şi ca cel mai puternic virus informatic din lume. 

Ali Akbar Akhavan, un oficial din ministerul apărării, a declarat că ţintele iraniene sunt atacate în permanenţă de atacuri cibernatice ale duşmanilor, iar centrala electrică Bandar Abbas a fost de curând ultima ţintă. 
 
Cu toate că iranienii au anunţat succesul blocării virusului, în trecut ei au mai făcut acest lucru, deşi problemele informatice au continuat. Iranul a fost ţinta viruşilor Stuxnet şi Flame, printre cei mai periculoşi din lume. În aprilie, un atac de tip malware asupra companiei naţionale de petrol a făcut ca Iranul să fie nevoit să-şi deconecteze toate facilităţile de extragere şi livrare ale petrolului iranian. 
 
Facilităţile industriale iraniene au fost lovite constant de virusul informatic între iunie 2009 şi aprilie 2010. Centrifugele folosite pentru a îmbogăţi uraniul au fost sabotate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările