VIDEO Aeroportul din Catana a fost închis temporar după ce vulcanul Etna a erupt

VIDEO Aeroportul din Catana a fost închis temporar după ce vulcanul Etna a erupt

Vulcanul Etna a erupt

Vulcanul Etna a erupt din nou, provocând închiderea temporară, joi, relatează agenţia italiană Ansa, citată de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Etna, cel mai înalt vulcan activ din Europa, situat pe insula italiană Sicilia, a erupt lavă în zona deşertică Valle del Bove, departe de zonele rezidenţiale.

Un nor de fum negru a determinat autorităţile să restricţioneze traficul aerian până seara, când activitatea vulcanică s-a redus la emisii sporadice de gaz, iar zborurile de pe aeroportul Catania s-au reluat integral.

Aceasta este a doua erupţie a vulcanului Etna în 2012, în timp ce oamenii de ştiinţă de la Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie au înregistrat 18 erupţii în 2011.

O coloană de cenuşă s-a ridicat deasupra vulcanului Etna încă de la începutul lunii ianuarie, când acesta prezenta semne de reluare a activităţii, a anunţat institutul de geofizică şi vulcanologie din Catania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările