Un fost premier al Croaţiei a fost condamnat la opt ani de închisoare

Un fost premier al Croaţiei a fost condamnat la
opt ani de închisoare

Ivo Sanader FOTO Arhivă

Fostul premier croat Ivo Sanader a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare într-un dosar cu privire la obţinerea în mod ilegal a unor fonduri pentru fostul său partid, Uniunea Democrată Croată (HDZ).

Ştiri pe aceeaşi temă

Ivo Sanader, în vârstă de 67 de ani, a redirecţionat bani de la companii publice către HDZ prin intermediul unei firme de marketing, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Premierul croat din perioada 2003-2009 a respins sentinţa şi urmează să o conteste la o instanţă superioară.

Este vorba de rejudecarea unui caz în care Ivo Sanader fusese deja condamnat în 2013 la nouă ani de închisoare, verdict ce a fost anulat de Curtea Supremă din motive de procedură.

În procesul rejudecat, şeful completului de judecată a decis că Sanader a organizat un grup infracţional pentru acoperirea unor cazuri de finanţare ilegală.

HDZ, aflat în prezent la guvernare, a fost amendat cu 3,5 milioane kune (peste 462.000 de euro) şi trebuie să returneze şi aproximativ 14 milioane kune (aproape 1,85 milioane de euro) reprezentând fondurile obţinute ilegal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările