Un corespondent de război pro-Kremlin recunoaşte că forţele ruse „nu-i pot împinge înapoi” pe ucraineni în luptele din Donbas

Un corespondent de război pro-Kremlin recunoaşte că forţele ruse „nu-i pot împinge înapoi” pe ucraineni în luptele din Donbas

Aleksandr Sladkov FOTO captură via Daily Mail

Armata rusă are dificultăţi să avanseze semnificativ în regiunea Donbas, admite propagandistul şi corespondentul de război al Kremlinului Aleksandr Sladkov, relatează Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurnalistul Aleksandr Sladkov de la canalul controlat de stat Russia-1 admite, într-o filmare difuzată luni, că luptele din Donbas nu înclină balanţa în favoarea  ruşilor - şi vorbeşte pe un ton negativ la adresa capacităţilor armatei ruse de a-i înfrunta pe ucraineni, pentru prima dată de când relatează de pe frontul de luptă.
 
Clipul a fost înregistrat în districtul Leninskii din Donbas unde bombardamentele ucrainene ar fi ucis o femeie şi un adolescent în vârstă de 16 ani, spune el.
 
„Nu putem alunga forţele ucrainene din oraş.Nu le putem împinge înapoi. Iar asta deoarece...nu ştiu. N-ar trebui să criticăm...dar le atacăm satele şi poziţiile defensive în lupte  de la unu la unu ...[ne măsurăm forţele] unu la unu.
 
Ne străduim pentru ceva ce ar trebui să fie de rutină. Înţelegeţi? Forţele lor continuă să sosească, nu putem pătrunde”, spune el, referindu-se la faptul că ruşii nu pot avansa pentru a încercui trupele ucrainene.
 
„Moralul nu scade, este pozitiv, nu, suntem gata să luptăm! Mergem înainte, luăm cu asalt”, spune el, folosind termenul „război” înainte să se corecteze pentru a spune că în cadrul „operaţiunii speciale” trupele ruse sunt considerate a lupta într-un mod neconvingător şi „ruşinos de nehotărât”.
 
Rusia are în acest moment circa 97 de batalioane - de câte circa 1.000 de soldaţi - care sunt concentrate mai ales în sudul şi estul Ucrainei, a dezvăluit un oficial american de rang înalt că sunt estimările Pentagonului.
 
Forţele ruse şi-au înteţit atacurile asupra Odesei şi au continuat să bombardeze oţelăria Azovstal unde continuă să lupte ultimii apărători ai oraşului Mariupol.
 
„Fără paşi concreţi pentru a construi o nouă forţă, Rusia nu poate duce un război lung, iar ceasul începe să ticăie pentru eşecul armatei lor în Ucraina”, a scris pe Twitter Phillips P. O'Brien, profesor de studii strategice la Universitatea din St. Andrews, Scoţia.
 
Un oficial american a spus luni nu doar că armata rusă nu înregistrează progrese, dar că sunt ofiţeri ruşi care refuză să respecte ordinele şi să lupte pe frontul din Donbas.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările