Şeful administraţiei regionale Luhansk: Rusia îşi îndreaptă atenţia spre Doneţk

Şeful administraţiei regionale Luhansk: Rusia îşi îndreaptă atenţia spre Doneţk

FOTO Profimedia

Principalul obiectiv al Rusiei în războiul din Ucraina va consta în cucerirea regiunii Doneţk după ce a obţinut controlul deplin asupra Luhanskului, a declarat Serhii Haidai într-un interviu acordat pentru Reuters.

Şeful administraţiei civilo-militare din Luhansk se aşteaptă de-acum ca oraşele Sloviansk şi, în special, Bahmut să fie supuse unor atacuri intense în contextul în care forţele ruse se concentrează pe cucerirea întregului bazin carbonifer Donbas, format din regiunile Luhansk şi Doneţk.

Rusia susţine că a cucerit regiunea Luhansk în totalitate în urma retragerii forţelor ucrainene din oraşul Lîsîceansk, vizat de bombardamente neîncetate.

„În ceea ce priveşte armata, este greşit să părăseşti poziţii, dar nu este nimic critic (în ceea ce priveşte pierderea Lîsîceasnkului). Trebuie să câştigăm războiul, nu bătălia pentru Lîsîceansk”, a declarat Serhii Haidai.

„Doare foarte tare, dar nu înseamnă pierderea războiul”, a adăugat el.

Haidai a precizat că retragerea trupelor ucrainene din Lîsîceasnk a avut loc „centralizat”, fiind planificată şi ordonată. Potrivit oficialului din Luhansk, forţele ucrainene au riscat să fie înconjurate.

„Totuşi, pentru ei (ruşi, n. red.), obiectivul principal este regiunea Doneţk. Sloviansk şi Bahmut vor fi atacate – Bahmut a început deja să fie bombardat foarte puternic”, a conchis Serhii Haidai, potrivit news.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările