NATO, în tratative pentru construirea unei baze navale pe coasta Mării Adriatice

NATO, în tratative pentru construirea unei baze navale pe coasta Mării Adriatice

Buncăre pe o plajă din Albania în apropiere de Durres FOTO Shutterstock

Albania este în tratative cu NATO pentru construirea unei baze navale la Porto Romano, un port care se află în construcţie situat pe coasta Adriaticii, a anunţat, vineri, premierul albanez Edi Rama.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul albanez a afirmat într-o conferinţă de presă că Porto Romano, situat în vecinătatea oraşului de coastă Durres şi menit să devină cel mai mare port al ţării, va dispune de o secţiune comercială, precum şi o bază navală militară, conform Reuters
 
Baza militară va fi construită şi cofinanţată de NATO şi Albania, potrivit declaraţiei sale. 
 
„Ne vom întoarce în curând la Bruxelles pentru a continua discuţiile cu privire la propunerea noastră... pentru instalarea unei baze navale NATO în noul port din Durres", a afirmat Rama. 
 
Edi Rama a afirmat, în luna mai, că guvernul său îi oferă 
Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord baza sa navală de la Pashaliman, aflată la aproximativ 200 km sud de Tirana. Baza Pashaliman, situată în sud-vestul golfului Vlora, a fost construită în anii 1950, când Uniunea Sovietică a adus 12 submarine în Albania. 
 
De asemenea, NATO reconstruieşte baza aeriană Kucova, situată la circa 80 kilometri de Tirana, care va fi utilizată de Alianţă.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările