Ministrul britanic al Sănătăţii se declară „incredibil de îngrijorat” de tulpina sud-africană de coronavirus. Cercetător: Un „mare semn de întrebare” în privinţa eficienţei vaccinului împotriva ei

Ministrul britanic al Sănătăţii se declară „incredibil de îngrijorat” de tulpina sud-africană de coronavirus. Cercetător: Un „mare semn de întrebare” în privinţa eficienţei vaccinului împotriva ei

Matt Hancock FOTO EPA-EFE

Ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock s-a declarat „incredibil de îngrijorat” de tulpina de coronavirus descoperită în Africa de Sud. „Este o problemă chiar mai mare” decât cea din Marea Britanie, a apreciat Hancock într-un interviu acordat postului BBC Radio.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marea Britanie a restricţionat zborurile dinspre şi către Africa de Sud şi a decis să-i plaseze în carantină pe toţi cei care vin din această ţară. Deciziile au fost luate după ce autorităţile sanitare britanice au depistat persoane infectate cu varianta de coronavirus descoperită în Africa de Sud. Ori Marea Britanie este deja afectată de o tulpină de coronavirus descoperită în propriul teritoriu.

„Este o problemă foarte, foarte gravă”, a spus Matt Hancock pentru BBC Radio, declarându-se „incredibil de îngrijorat”.

Oamenii de ştiinţă spun că noua variantă sud-africană este diferită de celelalte care circulă în ţară pentru că prezintă multiple mutaţii la nivelul aşa-zisei proteine „spike” folosite de virus pentru a infecta celulele organismului uman. Această variantă a fost de asemenea asociată cu o încărcătură virală mai mare, adică o concentraţie mai mare de particule virale în organismul pacienţilor, contribuind, probabil, la un nivel mai ridicat de contagiozitate, notează Reuters, potrivit Agerpres.

În aceste condiţii, John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a apreciat că există un „mare semn de întrebare” cu privire la faptul dacă vaccinurile anti-COVID-19 vor fi eficiente şi împotriva variantei sud-africane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările