Lider politic german, susţinător al migraţiei, asasinat cu un glonţ în cap

Lider politic german, susţinător al migraţiei, asasinat cu un glonţ în cap

Walter Lübcke, găsit mort în locuinţa sa

Un lider politic din oraşul german Kassel (Hesse) a fost ucis la domiciliu cu un glonţ în cap, a anunţat luni poliţia, precizând că nicio armă nu a fost găsită la faţa locului, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Căutăm un autor” al crimei, a anunţat procurorul general Horst Streiff într-o conferinţă de presă.
 
Walter Lübcke, în vârstă de 65 de ani, preşedintele districtului Kassel, a fost găsit mort, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe terasa casei sale, la Wolfhagen, la periferia oraşului Kassel.
 
El a fost împuşcat în cap de la distanţă mică şi zăcea într-o baltă de sânge, potrivit poliţiei.
 
”Noi nu avem încă indicii despre vinovaţi şi, mai ales, nimic cu privire la mobil”, a declarat Sabine Thurau, şefa Poliţiei Judiciare locale.
 
”Anchetăm în toate direcţiile şi nu excludem niciun mobil” - privat, politic sau de alt fel, a adăugat ea.
Un membru al uniunii Creştin democrate (CDU), Walter Lübcke a condus timp de zece ani Consiliul Regional de la Kassel, o autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi localităţile sale.
 
El a fost, de asemenea, deputat în Parlamentul regional din Hesse.
 
În octombrie 2015, după hotărârea Angelei Merkel de a deschide frontierele unor sute de mii de irakieni şi sirieni, el a apărat drepturile refugiaţilor, provocând furia extremei drepte.
 
”Trebuie să apăraţi valorile. Iar oricine nu poate reprezenta aceste valori poate pleca oricând din ţară, dacă nu e de acord. Este libertatea oricărui german”, a declarat el într-o reuniune publică.
 
Lumânări şi mesaje de condoleanţe au fost depuse, luni, în faţa sediului preşedinţiei districtului Hesse.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: