Jurnalist de investigaţie, agresat la Kiev

Jurnalist de investigaţie, agresat la Kiev

Dmitro Volkov

Un jurnalist de investigaţii din Ucraina a fost spitalizat dupã ce a fost agresat violent la Kiev, a anunţat joi redacţia sa care denunţã o tentativã de intimidare, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dmitro Volkov, angajat al postului de televiziune privat 1+1, a fost agresat miercuri în apropierea domiciliului său, a declarat redacţia emisiunii sale într-un comunicat.

Jurnalistul, citat de comunicat, a povestit cã a primit o loviturã în cap şi apoi şi-a "pierdut cunoştinţa". Acesta a suferit o comoţie cerebralã şi are maxilarul fracturat.

"Credem cã se încearcã intimidarea noastrã", a declarat Maksim Suhenko, şeful departamentului de investigaţii al postului, citat de comunicat.

Redacţia consideră cã acest atac ar putea fi legat de o anchetã care vizează distribuţia ilegală de terenuri în apropiere de Vişgorod, un mic oraş aflat în apropiere de Kiev.

Chiar înainte de atac, Volkov a fost arestat de cãtre un necunoscut care i-a spus: "Tu nu te vei mai duce la Vişgorod", se arată în acelaşi comunicat.

Atacurile împotriva jurnaliştilor s-au înmulţit, în ultimul timp, în Ucraina.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările