Italia introduce „super-certificatul verde”. Persoanele nevaccinate sau cele care nu au trecut prin boală nu vor avea voie să intre în anumite locuri

Italia introduce „super-certificatul verde”. Persoanele nevaccinate sau cele care nu au trecut prin boală nu vor avea voie să intre în anumite locuri

Italia va introduce de luni, 6 decembrie, „super certificatul verde”, un alt document, în care cei care nu sunt imunizaţi vor avea accesul interzis în anumite zone, chiar dacă au un test negativ COVID. În paralel, certificatul verde „normal”, adică pe care îl pot obţine şi cei testaţi, va fi necesar pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun, de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Italia a anunţat noi măsuri pentru a reduce îmbolnăvirile cu COVID, în pragul sărbătorilor de iarnă, potrivit unei circulare emise vineri de Ministerul de Interne.
 
Noul document va fi eliberat cetăţenilor vaccinaţi complet şi celor care au trecut prin boală. Acesta va fi folosit pentru a avea acces în baruri, restaurante, săli de agrement şi clădiri publice, în timp ce rămâne în vigoare şi cel normal eliberat posesorilor unui test antigen pentru a putea merge la locul de muncă, a călători cu transportul în comun şi pentru a tranzita prin zonele comerciale.
 
Autorităţile vor putea cere persoanelor să arate certificatul verde în autobuze, iar cei care nu îl vor deţine, vor putea primi amenzi cuprinse între 400 şi 1.000 de euro. La sfârşitul săptămânii, controalele vor fi sporite.
 
Aceste noi măsuri se adaugă celor care sunt deja în vigoare, precum purtarea obligatorie a măştilor în zonele comerciale aglomerate, mai ales în marile oraşe, în contextul cumpărăturilor de Crăciun.
 
Totodată, vaccinarea obligatorie, deja în vigoare pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, va fi extinsă pentru personalul din şcoli, poliţişti şi militari, începând din 15 decembrie. Cei care vor refuza vor şi suspendaţi şi nu îşi vor mai primi salariul. Italia a vaccinat până acum aproximativ 85% din populaţie cu schema completă şi 45,66% cu a treia doză sau booster, scrie Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările