Guvernul Ungariei a suspendat un acord privind acceptarea imigranţilor extracomunitari. UE cere explicaţii

Guvernul Ungariei a suspendat un acord privind acceptarea imigranţilor extracomunitari. UE cere explicaţii

FOTO Arhivă

Guvernul Ungariei a decis, marţi, suspendarea unilaterală pe termen nedeterminat a unui acord cu Uniunea Europeană privind acceptarea solicitanţilor de azil, invocând "protejarea intereselor poporului ungar".

UPDATE Comisia Europeană a intervenit, marţi seară, cerând explicaţii Guvernului Ungariei în legătură cu decizia de a suspenda procedurile de acceptare a imigranţilor extracomunitari, informează Reuters.
 

 
"Din raţiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementează situaţia solicitanţilor de azil", informează un comunicat oficial citat de MTI.
 
"Este necesară protejarea intereselor poporului ungar", a explicat Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, în interviuri acordate cotidianului austriac Die Presse şi site-ului ungar Index.
 
"Barca este plină. Ne dorim cu toţii o soluţie europeană, dar trebuie să protejăm interesele poporului ungar şi ale ţării", a precizat Kovacs, amintind că autorităţile ungare se confruntă cu un aflux masiv de refugiaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: