Diplomatul Richard Moore, noul şef al spionilor britanici

Diplomatul Richard Moore, noul şef al spionilor britanici

Richard Moore va fi noul şef al serviciului de informaţii externe al Regatului Unit

Diplomatul britanic de rang înalt Richard Moore va deveni noul şef al serviciului de informaţii externe MI-6 al Regatului Unit, acesta urmând să-l înlocuiască pe militarul Alex Younger, se afirmă în comunicatul publicat de Ministerul de Externe al Regatului Unit.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt bucuros să-l numesc pe Richard în funcţia de viitor şef al Serviciului Secret. El se va întoarce acolo înarmat cu o experienţă bogată şi va gestiona activitatea bărbaţilor şi a femeilor ale căror eforturi sunt rareori vizibile publicului, dar în acelaşi timp, sunt vitale pentru securitatea şi prosperitatea Regatului Unit” – a declarat şeful diplomaţiei britanice, Dominic Raab, mulţumindu-i totodată lui Younger, care a ocupat funcţia de şef al MI-6 din 2014 şi îşi va părăsi postul în toamna anului 2020.
 
În declaraţia Foreign Office-ului se precizează că Richard Moore a ocupat anterior funcţia de director al unei subunităţi Mi-6, iar din 2018 a fost viceconsilier al premierului Marii Britanii pentru securitate naţională.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: