Cine este autorul atacului terorist de pe Podul Londrei: Usman Khan avea 28 de ani şi fusese condamnat pentru terorism

Cine este autorul atacului terorist de pe Podul Londrei: Usman Khan avea 28 de ani şi fusese condamnat pentru terorism

Ushamn Khan, autorul atacului de pe Podul Londrei, de vineri, 29 noiembrie 2019 Foto: newsdon.co.uk

Bărbatul care a ucis două persoane vineri pe Podul Londrei se numea Usman Khan, avea 28 de ani şi a fost deţinut după ce a fost condamnat pentru terorism, a anunţat şeful brigăzii antiteroriste din Marea Britanie, Neil Basu, informează BBC.

Usman Khan a fost condamnat pentru acte de terorism în 2012 şi a fost eliberat condiţionat în 2018.
 

Atacatorul de pe Podul Londrei, condamnat pentru terorism

Potrivit presei britanice, bărbatul purta brăţară electronică, după ce fusese condamnat la 16 ani de închisoare pentru apartenenţa sa la un grup care a vrut să comită un atentat la Bursa din Londra şi să stabilească o tabără pentru antrenamente teroriste în Pakistan.
 
Usman Khan, care avea asupra sa un fals dispozitiv exploziv, a fost ucis, după ce a atacat cu armă albă mai multe persoane. În urma acestui atac, un bărbat şi o femeie au murit, iar alte trei persoane sunt spitalizate în stare gravă.
 
Primarul Londrei, dar şi premierul au adus un omagiu trecătorilor care au dat dovadă de eroism, după ce au intervenit pentru a-l dezarma pe atacator.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: